کتابخانه ی عمومی آیت اله فیاضی روستای نیر

ورود شما را به این وبلاگ گرامی می داریم.

کتابخانه ی عمومی آیت اله فیاضی روستای نیر

ورود شما را به این وبلاگ گرامی می داریم.

کتاب‌های تازه برای کودکان و نوجوانان

کتاب‌های کودک نشر افق

چند کتاب تازه برای کودکان و نوجوانان منتشر شد.

به گزارش ایسنا، جلد چهارم رمان «دشت پارسوا: دو ریسمان جادویی» نوشته مریم عزیزی در ۲۹۶ صفحه با شمارگان ۲۰۰۰ نسخه و قیمت ۲۲هزار تومان در نشر افق منتشر شده است.

در نوشته پشت جد کتاب می‌خوانیم: ماندانا گفت: «من جسدش را پیدا کردم، کنار دریاچه، از اون مهم‌تر این‌که رازیان برگشته. همه نژادهای جادویی متحد شدن و امشب قراره لایه‌های زمانی یکپارچه بشن.»

-ماندانا، هیچ‌کدوم از این‌ها حقیقت نداره. اینجا دنیای واقعی نیست.

این حرفش مسخره بود. ماندانا به خنده افتاد.

کیانیک گفت: «اینجا دنیای ایده‌آل من نیست، ولی حاضرم برای همیشه همین‌جا بمونم.»

مریم عزیزی (متولد ۱۳۶۲، تهران) دانش‌آموخته رشته شیمی محض است. او در اولین مجموعه شش‌جلدی‌اش «دشت پارسوا» می‌کوشد علاوه بر عناصر فانتزی، از ویژگی‌های ادبیات وحشت بهره برد و با خلق فضایی سحرآمیز و شخصیت‌هایی به‌یادماندنی، نگاه علاقه‌مندان جهان فانتزی را به سوی سرزمینش ایران بکشاند.

همچنین رمان «یک تکه زمین کوچک» نوشته الیزابت لِرد با ترجمه پروین علی‌پور در ۲۹۶ صفحه با شمارگان ۱۵۰۰ نسخه و قیمت ۲۱هزار تومان در نشر یادشده عرضه شده است. این کتاب برنده جایزه «همپشایر» شده است.

در پشت جلد کتاب نوشته شده است: در زندگی‌ام می‌خواهم چی بشوم؟

بهترین فوتبالیست دنیا

پسری خیلی باحال، خوش‌تیپ و قدبلندتر از برادرم جمال

بزرگ‌ترین طراح بازی‌های رایانه‌ای

و مخترع اسیدی خیلی قوی که فولاد تانک‌های اسرائیلی را آب کند.

الیزابت لِرد در نیوزلند به دنیا آمد و در انگلستان بزرگ شد. او تاکنون پنج‌بار نامزد «مدال  کارنگی» و برنده جوایز بسیاری چون «جایزه کتاب کودک انگلستان» شده است.

«یک تکه زمین کوچک» داستان زندگی در سایه ترس و ستمی هرروزه است؛ رمانی متفاوت درباره جنگ و صلح از نگاه یک نوجوان فلسطینی.

دیگر رمان منتشرشده در نشر افق ، «تابستان اردک ماهی» نوشته یوتا ریشتر با ترجمه کتایون سلطانی است که در ۱۲۸ صفحه با شمارگان ۱۵۰۰ نسخه و بهای ۱۰هزار تومان در دسترس نوجوانان قرار گرفته است.

در پشت جلد کتاب نوشته شده‌ است: یادتان نرود! همه برای یک نفر، یک نفر برای همه! تابستان امسال مثل هیچ تابستان دیگری نیست. پشت کرکره‌های پایین‌کشیده، گیزلا، مادر دانیل و اوکاس، در بستر بیماری افتاده و نفسش بالا نمی‌آید. دانیل فکر می‌کند اگر اردک‌ماهی‌ را صید کند، دوباره حال مادرش خوب می‌شود اما دوستش آنا می‌داند که چنین چیزی دروغ است و دلش می‌خواهد جلوی حرکت زمان را بگیرد.

یوریا ریشتر از تأثیرگذارترین نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان آلمان است. پتر هرتلینگ نویسنده مشهور آلمانی در مورد «تابستان اردک‌ماهی» نوشته است: «داستانی پر از جمله‌های تابستانی؛ جمله‌هایی که از میان واژه‌هایش سرخ‌باله‌ها و اردک‌ماهی‌های شگفت‌انگیز برق‌آسا عبور می‌کنند؛ داستانی درباره اندوه، ترس، تلاش و امید.»

یوریا ریشتر برای این کتاب برنده جایزه ادبی«لوکس»(۲۰۰۴) و جایزه «ادبیات کودک و نوجوان کلیسای کاتولیک»(۲۰۰۵) شد.

همچنین کتاب «تاریخ ترسناک جهان» نوشته تری دیری با ترجمه پیمان اسماعیلیان و با تصویرگری مارتین بروان در ۱۰۴ صفحه با شمارگان ۲۰۰۰هزار نسخه و قیمت ۲۸۵۰۰ تومان در نشر یادشده عرضه شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: تاریخ هرگز این‌چنین ترسناک نبوده است!

تاریخ و سرگذشت جنایتکاران جنگ‌آفرین و ناکسان نابکار!

«تاریخ ترسناک‌ جهان» قصه‌هایی حال به‌هم زن، ولی جذاب را درباره انسان‌ها- از نئاندرتال‌های مغرخوار گرفته تا سربازان نوجوان وحشت‌زده حاضر در جنگ‌های قرن بیستم - بازمی‌گوید.

حالا آیا می‌خواهید بدانید که...

چرا اسکندر کبیر ریش بلند کردن را ممنوع کرد؟

بازی بوگندوی سامورایی‌ها چه بود؟

چه‌کسی می‌خواست با کیکی که با آب حمام پخته شده بود، دشمانش را به آن دنیا بفرستد؟

پس کتاب را بخوانید تا از این ماجراهای هولناک سر در بیاورید و بعد هم خودتان را آماده کنید تا با ده‌ها تن از ناکس‌ترین نابکاران تمام دوران در انتهای «تاریخ ترسناک‌ جهان» روبه‌رو شوید.

 رمان  «هرکول خانم بیست‌درصدی» نوشته فریبا کلهر نیز  در ۳۲۰ صفحه با شمارگان ۲۰۰۰ نسخه و بهای ۲۴هزار تومان در نشر افق برای کودکان راهی بازار شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: می‌دانم توی سرت چی می‌گذرد!

هرکول خانم گفت: :وای برنا... چرا لباست خونی است؟ اتفاقی افتاده؟»

برنا از ترس داد زد: «او از کجا می‌داند؟ از کجا فهمیده؟»

هرکول خانم صدایش را شنید و گفت :«خب عزیزم، من جادوگرم و به جای دوتا چشم، هشت‌تا چشم دارم.»

همچنین در معرفی نویسنده از زبان خودش می‌خوانیم: توی خانواده‌ای بزرگ و پرجمعیت به دنیا آمدم؛ بچه هفتم از هشت تا بچه. هرکاری می‌کردم کسی بهم توجه نمی‌کرد. خیلی وقت‌ها الکی گریه می‌کردم، الکی مریض می‌شدم ولی فایده نداشت. حالا بعد از سال‌ها، دوتا لیسانس گرفتم، و فوق‌ لیسانسم را ناتمام رها کردم، نویسنده شدم، سردبیر مجله شدم، برای قصه‌هایم جایزه گرفتم و یک پسر دارم....

و حالا صدها نفر قصه‌های من را می‌خوانند و خیلی وقت‌ها یادم می‌رود که بچه هفتم هستم.

دیگر رمان منتشر شده برای کودکان، «روزی که یاد گرفتم عنکبوت‌ها را اهلی کنم» نوشته یوتا ریشتر  با ترجمه کتایون سلطانی  است که در ۱۲۰ صفحه با شمارگان ۱۵۰۰ نسخه و قیمت ۱۰هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.

در پشت جلد کتاب نوشته شده است: ما مثل هم نیستیم اما با هم دوستیم....

رفیق شدن با کسی مثل راینر هم خوب است و هم بد. از طرفی بدون آن‌که مسخره‌ات کند به حرف‌هایت گوش می‌دهد و تو می‌توانی با خیال راحت از ترس‌هایت برایش حرف بزنی. از طرف دیگر، هیچ‌کس راینر را دوست ندارد، نه بزرگ‌ترها و نه بچه‌ها. باید هرچه سریع‌تر تصمیمت را بگیری...

یوتا رییشتر از تأثیرگذارترین نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان آلمان است. او بعد از مدتی تحصیل در رشته‌های زبان و ادبیات آلمانی و روزنامه‌نگاری، تصمیم گرفت نویسنده شود و برای کودکان و نوجوانان بنویسد.

ریشتر در کتاب «روزی که یاد گرفتم عنکبوت‌ها را اهلی کنم»، تنهایی، دوستی و شجاعت آدم‌ها را به تصویر می‌کشد. این کتاب برنده جایزه «ادبیات کودک و نوجوان آلمان» شد.

همچنین جلد ۱۰ «استینک و حمله کپک غولی» نوشته مگان مک دونالد با ترجمه ریحانه جعفری و ترجمه پیتر اچ. رینولدز در ۱۱۲ صفحه با شمارگان ۲۰۰۰ نسخه و فیمت ۱۰هزار تومان در نشر افق منتشر شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب عنوان شده است: می‌خزد، یواش می‌آید! پخش می‌شود!

استینک خیلی دلش می‌خواهد یک کپک لجنو داشته باشد و آن را توی اتاق خودش بزرگ کند، اما اگر این کپک مثل همان کپک غولی شود که استینک در فیلم دیده، چی؟ استینک می‌ترسد غذای آقای مک‌گو بشود....

وووووووی، کپک غولی برای خوردنت آهسته می‌خزد!

مگان مک‌دونالد نویسنده مجموعه پرطرفدار «جودی دمدمی» است. خودش می‌گوید:«روزی به دیدن بچه‌های مدرسه‌ای رفته بودم. پایم را که گذاشتم توی کلاس، بچه‌ها یکصدا گفتند: استینک! استینک! استینک! همان وقت بود فهمیدم استینک خودش می‌تواند کتاب بشود.»

مگان تا امروز بیش از ۵۰ کتاب برای کودکان نوشته که ماجرای اغلب آن‌ها را از خاطرات کودکی‌هایش الهام گرفته است.

مجموعه سه‌جلدی «پهلوان پشه» نوشته  محمدرضا  شمس با تصویرگری سحر خراسانی  دیگر کتاب‌های تازه منتشرشده نشر افق است که با این عنوان‌ها همراه است: «غول بیابونی» در ۷۲ صفحه، «سرزمین دیوها» در ۸۸ صفحه و «دختر شاه فرنگ» در ۸۸ صفحه. هرکدام از این کتاب‌ها با شمارگان ۲۰۰۰ نسخه و قیمت ۸۰۰۰ تومان در بازار کتاب عرضه شده‌اند.

در نوشته پشت جلد کتاب «غول بیابانی» می‌خوانیم: حسن کچل همین که زیر درخت دراز می‌کشد، هفت تا پشه از راه می‌رسند و یکی‌یکی روی سر کچلش سر می‌خورند. حسن هم صبر می‌کند پشه‌ها بنشینند و بعد می‌کوبد توی صورتش :«آخ!» پشه‌ها شکمشان را می‌گیرند و وِزوِز می‌خندند. حسن هم عصبانی می‌شود و شترق با یک حرکت هر هفت‌تا را می‌کشد. بعد داد می‌زند:«عجب! من همچین آدمی بودم و نمی‌دونستم؟ با یه مشت هفت‌تا رو کشتم!» و از بخت بلندش همان موقع حاکم و سربازانش سر می‌رسند....

در پشت جلد «سرزمین‌ دیوها» هم عنوان شده است: دیو سفید وقتی تعریف پهلوانی‌های حسن کچل را می‌شنود، کمی می‌ترسد، اما به روی خود نمی‌آورد. سنگی از روی زمین برمی‌دارد و می‌گوید: «خوشت اومد؟» حسن هم دست می‌کند توی تنور و تخم‌مرغی را درمی‌آورد و آن‌قدر محکم فشارش می‌دهد که زرده و سفیده‌اش با هم بیرون می‌ریزد. دیو با دهان باز نگاهش می‌کند و می‌گوید: «خوب زوری داری پهلوون!»

در پشت جلد «دختر شاه فرنگ» دیگر داستان «پهلوان پشه» آمده: حسن کچل با این‌که خیلی جاها رفته و ببر درنده و اژدهای شاخدار و لشکر دشمن را یک‌تنه شکست داده، اما انگار هنوز نمی‌خواهد دست از تنبلی بردارد. حسن هی غذا می‌خورد و چاق می‌شود و مادرش بی‌بی گلنسا هِی عصه می‌خورد و ذره ذره لاغر می‌شود. حالا همسایه‌ها جمع شده‌اند و می‌خواهند حسن را بفرستند دنبال یک کار و بار درست و حسابی، اما گویا حسن کچل قصه ما تنبل‌تر از این حرفاست....

 از محمدرضا شمس تاکنون بیش از پنجاه عنوان کتاب برای کودکان و نوجوانان منتشر شده است. او در سه‌گانه «پهلوان پشه» افسانه‌های حسن کچل را با نگاهی خلاقانه و طنزآمیز بازنویسی کرده. حسن کچل  در قصه‌های او، هم تنبل است و هم قهرمان، هم ساده است و هم زبر و زرنگ و خلاصه حسن کچلی است که تا قصه‌اش را نخوانید سر از کارش در نمی‌آورید.

 همچنین  کتاب «می‌توانم یک منِ دیگر بسازم؟» از مجموعه «فیلسوف کوچک» نوشته شینسوکه یوشی تَکه با ترجمه رضی هیرمندی و تصویرگری نویسنده در ۳۶ صفحه با شمارگان ۳۰۰۰ نسخه و بهای ۱۰هزار تومان از سوی نشر افق در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.

در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: حوصله پسر کوچولو بدجوری از مشق‌ نوشتن و مرتب کردن و مسواک زدن سر رفته. برای همین با پول توجیبی‌اش یک روبات می‌خرد تا کارهایش را انجام دهد ولی تازه اول ماجراست...

کودکان بهتر از آدم بزرگ‌ها دنیای اطرافشان را می‌بینند و بیشتر سؤال می‌کنند از این جهت فیلسوف‌هایی کوچک‌اند.

مجموعه کتاب‌های «فیلسوف کوچک» به دنیال تقویت روحیه پرسشگری  و رشد تفکر خلاق در کودکان به کمک داستان است. کودکی که بهتر می‌بیند و بیشتر می‌پرسد، برای چالش‌های دنیای آینده راه حل‌هایی خلاقانه‌تر پیدا می‌کند.

آغاز هفته ملی کودک در سراسر ایران از صبح ۱۴ مهر

هفته ملی کودک صبح روز ۱۴ مهر در تهران و بسیاری از شهرهای کشور آغاز می‌شود تا دست‌کم یک هفته به کودکانی اختصاص داشته باشد که قرار است آینده ایران به دست آن‌ها ساخته شود. 

نتیجه تصویری برای هفته ملی کودک 97

با ارائه ۴ اثر؛کتاب‌های طرح کتاب‌خوان مهرماه ۱۳۹۷ معرفی شد

کتابخوان مهر 1395

کتاب‌های «توجیه المسائل کربلا»، «کتابچه فروتن آشپزی»، «لالا لالا عروسک جان» و «موریس و کتاب‌های پرنده» به عنوان آثار ارائه شده در طرح کتاب‌خوان مهر ماه، معرفی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، طرح کتاب‌خوان مهر ماه با معرفی کتاب‌های «توجیه المسائل کربلا» نوشته سید علی اصغر علوی، «کتابچه فروتن آشپزی» نوشته مینو امیرقاسمی، «لالا لالا عروسک جان» سروده اسدالله شعبانی و «موریس و کتاب‌های پرنده» نوشته ویلیام جویس با ترجمه فرمهر منجزی، برای علاقه‌مندان مطالعه و کتابخوانی معرفی شد.
 


توجیه المسائل کربلا (توجیه‌ها و بهانه‌هایی برای با حسین(علیه السلام) نبودن)

نوشته: سید علی اصغر علوی

انتشارات: بسیج دانشگاه امام صادق(علیه السلام)

تعداد صفحات: ۱۶۴

مگر می‌شود فطرت الهی انسان، بیدار باشد و نخواهد فرزند عزیزترین بندۀ خداوند را یاری کند؟ مگر ممکن است مظلومیت حسین فاطمه(علیه السلام)   و یارانش و ظلم عظیم یزید و لشکریان ظلمت را دید و ساکت نشست؟

آن‌ها خودشان هم این سکوت و بی‌تفاوتی را باور نداشتند؛ پس باید خود و دیگران را توجیه می‌کردند؛ می‌دانید که هنگامی که عمل انسان با باورها و ارزش‌های او سازگاری نداشته باشد، آرامش ذهنی خود را از دست می‌دهد. برای آرام‌سازی خود دست به دلیل تراشی می‌زند و بهانه‌های فراوانی پیدا می‌کند؛ گرچه سهل‌انگاران، فراموش‌کاران و ساکتان در برابر این واقعۀ مصیبت‌بار، هرگز در این کار، توفیقی نیافتند...

«توجیه المسائل کربلا» در پی بیان توجیهات اقشار مختلف مردمی است که در مواجهه با دعوت ابا عبدالله الحسین(علیه السلام) قرارگرفتند اما با بهانه‌های مختلف و هر یک به توجیهی از یاری ایشان سر باز زدند. با توجه به اینکه امام زمان ما نیز، ما را برای یاری و قیام خود دعوت می‌نماید، مطالعه این کتاب می‌تواند به ما کمک کند تا دچار سرنوشت کسانی نباشیم که عامل تنهایی ولی خدا، امام حسین(علیه السلام)،  ‌شدند.

نویسنده بعد از برشمردن انواع توجیهات نظیر توجیهات عقیدتی؛ توجیهات سیاسی؛ توجیهات اجتماعی؛ توجیهات اقتصادی؛ توجیهات نظامی؛ توجیهات به ظاهر مقدّس و... در پایان، عمده توجیهات را در ۶ دسته تقسیم و هر یک را تحلیل کرده است که عبارت‌اند از: عقب‌گرد به عقاید جاهلی، دنیاطلبی؛ رهاکردن تکلیف از سوی خواص؛ غفلت؛ ترس از جان و مال و جهل و نادانی.

در قسمتی از کتاب می‌خوانیم:

«مسلم بن کثیر اعرج، لَنگ و از یادگاران جنگ صفین بود، ولی به کربلا آمد و شهید شد.   عبدالله بن عفیف ازدی نابیان بود و از یادگاران جنگ صفین، او را نیز با یاران کربلایی پیوندی است، کربلایی شد و به قافله شهدا پیوست. با وجود این دو شهید بزرگوار دیگر توجیه نابینایی و معلول بودن از ارزش افتاد، کربلا راه هرگونه توجیه را بست! چشم و پایت را از دست دادی، ولی دیگر اعضای بدنت که می‌تواند نثار عزیز فاطمه شود... توان رزم هم که نداشته باشی، باز پیکرت، آبرویت، حضورت آن هم با آن سوابق روشن دل‌گرمی اصحاب خواهد شد و لااقل سیاهی لشکر محبوب خواهی شد.»

پیشنهاد بستۀ فرهنگی «کتاب‌خوان مهرماه» به مخاطبان عزیز این است که هم‌زمان با ماه عبرت‌آموز و پرفیض محرم، «توجیه المسائل کربلا» را مطالعه و آن را به همۀ علاقه‌مندان به موضوع قیام کربلا، معرفی فرمایند.پ


کتابچۀ فروتن آشپزی

نویسنده: مینو امیرقاسمی

نـاشـر: نشر مرکز

تعداد صفحات: ۱۰۴

خانم باشیم یا آقا، وقتی به سبب اوضاع تحصیلی یا شغلی از خانه دور می‌شوید، معمولاً آغاز تجربۀ آشپزی‌مان با راهنمایی مادران یا کسانی که برایمان جایگاه مادری دارند، آغاز می‌شود و چه تجربۀ شیرین و فراموش‌نشدنی‌ای به دست می‌آوریم؛ معمولاً اولین غذاهایی که به این شکل پختنشان را می‌آموزیم تا سال‌های بزرگ‌سالی برایمان جذاب هستند و آن‌ها را خیلی خوب درست می‌کنیم و به‌گونه‌ای استاد آموزش این غذاها به دیگران می‌شویم.

  «کتابچۀ فروتن آشپزی» یک کتاب کاربردی است که در پاسخ یک مادر به سؤال دختر دانشجوی دور از خانه‌اش نوشته شده است؛ اما با کتاب‌های آشپزی معمولی تفاوت بسیاری دارد؛ درواقع مخاطب با خواندن این کتاب، اطلاعات بسیار ارزشمندی در خصوص ارتباط بنیادین تغذیه با فرهنگ به دست می‌آورد. نویسنده هوشمندانه به پیوندهای ذائقۀ سنتی و فرهنگ این سرزمین و دگرگونی‌های ناخواندۀ اجتماعی آن (تهاجم فرهنگی) نیز می‌نگرد و علاوه بر آن از اشاره به سایر مشکلات فرهنگی، اجتماعی و حتّی سیاسی روز، خودداری نمی‌کند.

مینو امیرقاسمی آشپزی را مبتنی بر اصول چندگانه‌ای می‌داند که اجازه نمی‌دهد، بی‌مبالات و اندیشه به امر مهم و حیاتی آشپزی بپردازیم. نویسندۀ نکته‌سنج، علاوه بر آموزش کاربردی دانش ضروری آشپزی، تلاش دارد بینش خواننده را در انواع زمینه‌های معناساز و مرتبط با سنّت ارزشمند آشپزی ایرانی ارتقا بخشد و ضمن پذیرش برخی مؤلفه‌های فرایند ناگزیر مدرنیته، حرکت بر پایۀ سنّت را واجب می‌شمارد. پس از خواندن این کتاب، دیگر آشپزی، در نگاه هیچ‌کس، یک کار پیش پاافتادۀ افراد بیکار نخواهد بود و در هر جایگاهی که باشیم مایلیم گاهی فروتنانه آشپزی کنیم و لذّت ببریم.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «خیلی اهل اندازه‌گیری و گِرَم و مثقال و پیمانه نیستم؛ ولی اینجا قضیۀ مجلسی و آبروداری مطرح است، باید دقیق بود (بین خودمان بماند، تمام اندازه‌های داده شده تقریبی و غیردقیق‌اند). آخر دانشجو، معیار و ترازویش کجا بود؟...»

«کتابچۀ فروتن آشپزی» هدیۀ یک مادر فرهیخته به فرزندش و همۀ فرزندان سرزمینمان است که در قالب یکی از کتاب‌های بستۀ فرهنگی «کتاب‌خوان مهرماه» به کتابخانه‌ها عرضه گشته است؛ آن را بخوانید و با نگاهی نو، جذّاب و فرهنگی به هنر آشپزی، آشنا شوید.


لالا لالا عروسک جان

شاعر: اسدالله شعبانی

تصویرگر: تهمینه حدادی

نـاشـر: کتاب‌های پروانه

تعداد صفحات: ۲۴

نوای آشنای لالایی، تقریباً نخستین صدای دوست‌داشتنی و خاطره‌انگیری است که همۀ ما آن را در گنجینۀ خاطرات کودکی ضبط و ثبت کرده‌ایم. شاید اگر بتوانیم صدای لالایی مادرها یا بزرگ‌ترهایی که برای ما لالایی می‌خواندند را در ذهنمان مرور کنیم با بسیاری از باورها، آرزوها و آمال‌ ایشان آشنا ‌شویم.

لالایی‌ علاوه بر ارزش نوستالژیکی که برای اکثر انسان‌ها دارد، تاریخ ارزشمند ادبیات شفاهی هر قوم‌ را در خود دارد و به بسیاری از وقایع تاریخی، مسائل اجتماعی، حسرت‌ها و امیدها، شرایط اقلیمی ‌و اعتقادات بومی‌ـ ‌مذهبی ملّت‌های گوناگون رهنمون می‌شود.

دنیای روزآمد تکنولوژی‌ها، امروز، این ارمغان ارزشمند ادبیات شفاهی و فلکلور را تهدید کرده است و بسیاری مادران از فرط خستگی و مشغلۀ کار دیگر برای کودکانشان لالایی نمی‌خوانند و بسیاری از مادر بزرگ‌ها فرصت دیدار با نوه‌های عزیزشان را کمتر به دست می‌آورند.

 حفظ این ثروت ادبی و سنّت قومی؛ حتّی با به کار گیری انواع «روش‌های بازتولید فرهنگی» ارزش بسیار زیادی دارد و شاعر نام‌آشنای ادبیات کودک و نوجوان «اسدالله شعبانی» تلاش دارد در مجموعه اشعار لالایی‌اش با عنوان «لالا لالا عروسک جان»، چند لالایی موزون و زیبا و در عین حال، متناسب با سلایق و نیازهای مادر و کودک امروزی را به مخاطبان ارائه دهد.

این کتاب موزون و جذاب کودکانه، پیشنهاد بستۀ فرهنگی «کتاب‌خوان ماه مهر» به والدین جوان است تا آن را برای کودکان عزیزشان بخوانند و خوابی شیرین و خاطره‌انگیز را به فرزندانشان هدیه دهند.


موریس و کتاب‌های پرنده

نویسنده: ویلیام جویس

مترجم: فرمهر منجزی

تصویرگر: جو بلوم

نـاشـر: پرتقال

تعداد صفحات: ۵۲

همۀ ما می‌دانیم که کتاب‌ها دوستان بسیار مهربان ما هستند، آن‌قدر مهربان که هرگز دوستانشان را تنها نمی‌گذارند و بدون کمترین منّت و توقعّی هر وقت به سراغشان برویم با ما همراه می‌شوند. حتّی گاهی با کمک داستان‌ها و ماجراهای پرشور آن‌ها در حالی که در خانۀ خود نشسته‌ایم بدون نیاز به هیچ وسیله‌ای تا جاهای دور سفر می‌کنیم و از رؤیاهای شیرین و دوست‌داشتنی لذّت می‌بریم؛ این صفات عمومی همۀ کتاب‌هاست؛ اما هر کدام از ما کتاب ویژۀ خودمان را داریم و به‌نوعی می‌توان گفت: که هریک از ما خود یک کتاب هستیم با یک دنیا ماجرا، ماجرایی که با آغاز زندگی ما شروع می‌شود و پس از پایان زندگی مادّی‌مان، بی‌کم‌وکاست یا تغییر، درست همان‌طور که آن را نوشته‌ایم در کنار ما می‌ماند و شیرینی یا تلخی انتهای داستانش، وابسته به اعمال و رفتار هر یک از ماست و تنها خودمان هستیم که می‌توانیم سرنوشت ابدی کتابمان را رقم بزنیم.

«موریس لسمور» هم کتاب خودش را دارد؛ موریس عاشق کتاب‌ها بود و ذهنش بر اثر کلمه‌های زیاد و جورواجوری که در کتاب‌ها می‌خواند به یک دنیای شگفت‌انگیز مبدّل شده بود. او عادت داشت هر روز ورقی از کتاب زندگی‌اش را بنویسد تا اینکه یک روز، شهر طوفانی شد و همه‌چیز به هم ریخت به‌گونه‌ای که حتّی کلمات کتاب زندگی موریس هم داشتند پراکنده می‌شدند؛ اما کتاب‌ها به داد موریس رسیدند و او به کمک یک دوست مهربان، وارد خانۀ امن کتاب‌ها شد و ترجیح داد، همراه کتاب زندگی‌اش کنار سایر کتاب‌ها بماند و حرف دلشان را بشنود و داستان همۀ آن‌ها را بخواند.

تصور کن، خانه‌ای که کتاب‌ها در آن زندگی می‌کنند چه‌قدر جذّاب و دوست‌داشتی می‌تواند باشد و این‌گونه است که وقتی به خانۀ کتاب‌ها می‌روی (کتابخانه) نمی‌توانی به همۀ کتاب‌ها با دقّت نگاه نکنی و تنها به یک یا چند کتاب اکتفا کنی؛ موریس باهوش بود و همۀ اوقاتی که کنار کتاب‌ها داشت را قدر می‌دانست.

روزها و سال‌های شیرینی برای «موریس و کتاب‌های پرنده» می‌گذشت تا اینکه موریس متوجّه شد...

«موریس و کتاب‌های پرنده‌اش» همراه بستۀ فرهنگی «کتاب‌خوان مهرماه» به کتابخانه‌های ما آمده‌اند؛ اگر دوست دارید این کتاب جذّاب را که  یک انیمیشن هم به نامش ساخته شده و جایزۀ آکادمی اسکار را از آنِ خود کرده است را زودتر بخوانید و با موریس به سرزمین کتاب‌های پرنده سفر کنید به کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور مراجعه کنید.

لازم به ذکر است در طرح کتابخوان ماه، هر ماه ۴ عنوان کتاب از بین کتاب های تازه منتشر شده، برای اقشار و سلایق گوناگون مردم و در موضوعات و مناسبت‌های متنوع مانند (سبک زندگی ایرانی اسلامی، ازدواج، تربیت فرزند، اخلاق اجتماعی، خانواده، سلامت، کودک و نوجوان، علمی و دینی و...) انتخاب و به منظور ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و تحقق دیگر اهداف طرح، کتاب ها در قالب ها و روش های مختلف نظیر پوستر، خلاصه نویسی، کتابچه، فلش و کلیپ، معرفی شده و با محوریت این آثار فعالیت‌های کتاب‌ محور متنوعی مثل جلسات نقد کتاب، مسابقات کتابخوانی و... انجام‌ می‌گیرد.