کتابخانه ی عمومی آیت اله فیاضی روستای نیر

ورود شما را به این وبلاگ گرامی می داریم.

کتابخانه ی عمومی آیت اله فیاضی روستای نیر

ورود شما را به این وبلاگ گرامی می داریم.

چگونه کودک خود را به مطالعه علاقمند کنیم؟

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نهمین حضور خود در برنامه طلوع دانش به ارائه راهکارهایی عملی برای نهادینه سازی فرهنگ مطالعه در کودکان پرداخت.
به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور،‌ علیرضا مختارپور در برنامه طلوع دانش به طرح راهکارهایی عملی برای ترغیب کودک به کتابخوانی و نهادینه‌ سازی فرهنگ مطالعه برای کودکان پرداخت. 20 نکته پیشنهادی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را در ادامه می‌خوانید:

1. به دلیل الگوپذیری شخصیت کودک، والدین باید در معرض دید کودک کتاب بخوانند.
2. فضایی هرچند محدود، برای ایجاد کتابخانه‌ای کوچک در منزل پیش‌بینی شود، تا در ذهن کودک،‌ کتاب بخشی جدایی ناپذیر از زندگی او شود.
3. در شرایط مناسب نور و دما برای کودک قصه بخوانید.
4. قصه‌خوانی از روی کتاب انجام شود؛ بیان شفاهی و اتکای صرف به حافظه، مانعی در راه آموزش ارجاع و استناد به کودک است.
5. کودک را در پیش‌بینی ادامه ماجرای داستان مشارکت دهیم؛‌ اینکار به رشد و تقویت خلاقیت در کودک کمک می‌کند.
6. کودک را به تعریف داستان‌های خوانده شده در جمع‌های خانوادگی و دوستانه تشویق کنید.
7. برای کتابخانه کودک تشخص قائل شوید؛ برای کتابخانه‌اش مُهر درست کنید، کتاب‌ها را صحافی کنید و... .
8. از سلیقه کودک برای خرید کتاب استفاده کنید و فرزند خود را در فرآیند انتخاب کتاب برای کتابخانه‌اش سهیم کنید.
9. بُردن کودک به کتابفروشی،‌ کتابخانه، نمایشگاه کتاب و... در حافظه کودک خاطره خوشی به یادگار می‌گذارد.
10. زمان مناسبی را برای قصه‌گویی انتخاب کنید؛ بهترین زمان قصه‌گویی برای کودکان، در سنین پیش از دبستان، هنگام خواب است؛ همچنین،‌ در مناسبت‌های خانوادگی، ملی، مذهبی و... برایش داستان‌هایی با مضامین مرتبط بخوانید؛ در روز تولد، قصه تولدش را بگویید؛‌ در ایام محرم،‌ نوروز،‌ یلدا و سایر مناسبت‌ها، داستان‌هایی متناسب با سطح سواد، ‌فهم و احساس کودک، برای او تعریف کنید.
11. انتخاب لحن مناسب،‌ از نکات بسیار حائز اهمیت در قصه‌گویی است؛ چراکه "چون سروکار تو با کودک فتاد/ پس زبان کودکی باید گشاد"؛ استفاده از زبان کودکی به این معناست که لحن و صوت قصه‌گو کودکانه باشد، نه اینکه کلمات غلط تلفظ شود؛ چراکه استفاده از فرم نادرست کلمات،‌ در شیوه صحبت کردن کودک تأثیرگذار خواهد بود.
12. استفاده از شعر در قصه‌ها، خواندن کتاب‌های شعر و کاربرد لحنی آهنگین و موزون در قصه‌گویی، ‌تأثیر مثبتی بر ذهن کودک می‌گذارد.
13. برای پاسخ به س‍ؤالات کودک، در حین قصه‌گویی، بی‌حوصله نباشیم و به پرسش‌ها،‌ پاسخ دهیم.
14. از کتاب به عنوان جایزه و هدیه استفاده کنیم؛ در صورت تمایل به خرید هدایای مادی،‌ کتاب را هم ضمیمه آن کنیم.
15. از کودک بخواهیم درباره قصه‌ای که شنیده، تصاویری نقاشی کند.
16. پس از خواندن یک قصه، با مشارکت اعضای خانواده، دوستان، وسایل منزل و... قصه را بازسازی کنیم و هر فرد،‌ به ایفای نقش یکی از شخصیت‌های داستان بپردازد؛ اینکار به تقویت حافظه کودک کمک می‌کند.
17. از کودک بخواهیم یکی از شخصیت‌های داستان را انتخاب کند،‌ ما نیز شخصیت مقابل او شده و بازی کنیم.
18. برای پاسخ به سؤالات کودک،‌ حتی اگر جواب را می‌دانیم به سراغ کتاب برویم، تا به او نشان دهیم که به منظور یافتن پاسخی مناسب برای یک پرسش باید به کتاب مراجعه کرد.
19. کتاب‌های کودک را برایش نگهداریم؛ حتی اگر کودک تمایلی ندارد،‌ کتاب‌ها را در جعبه‌ای برایش نگاهداریم، چند دهه بعد این کتاب‌ها تداعی‌گر بهترین خاطرات او خواهد بود.
20. با کتاب‌ها برای کودک خاطره بسازیم؛‌ اولین باری که کتابی را برای کودک می‌خوانیم گوشه‌ای از آن یادداشت کنیم که فرضاً "این کتاب برای اولین بار شب 10 دی 1394 برای فرزندم که 2 ساله بود، خوانده شد"؛ از کودک بخواهیم خط و یا نقشی ترسیم کند و مقابل آن یادداشت کنیم "خط کودک من شبی که این قصه را گوش داد"؛ علاوه بر این، رواج استفاده از ابزار تصویربرداری، کار را آسان کرده،‌ می‌توانیم از کودک با کتابش عکسی بگیریم و تاریخ مطالعه را یادداشت کنیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با تأکید بر اینکه موارد مطرح شده تنها قالب و ملزومات ظاهری را دربر می‌گیرد، صحبت در خصوص محتوا، کتاب مناسب نسبت به سن،‌ جنس و سطح سواد و نیز چگونگی انتخاب آن را به جلسات آتی این برنامه موکول کرد.

در ادامه مختارپور با معرفی کتاب «دختر پرتقال» نوشته یوستین گردر، درباره نویسنده این اثر گفت: یوستین گردر متولد 1952، نویسنده‌ای نروژی و معلم فلسفه است. در آثار این نویسنده، ‌افکار فلسفی به زبانی ساده و روان آمده است. «زندگی کوتاه است»، «مایا» و «دنیای سوفی» که به بیش از 50 زبان دنیا ترجمه شده است، از جمله آثار مشهور وی می‌باشد. در حال حاضر سه ترجمه از این کتاب در بازار نشر موجود است؛‌ ترجمه مهرداد بازیاری از سوی انتشارات هرمس؛ ترجمه مهوش خرمی‌پور از سوی انتشارات کتابسرای تندیس؛ و ترجمه امید اقتداری از سوی انتشارات تهران.

وی افزود: «دختر پرتقال»، رمانی 160 صفحه‌ای است، که در سال 2003 منتشر شد. این کتاب روایت گر ‌داستان گئورگیوس، پسر پانزده ساله ایست که پدرش را از دست داده و 11 سال پس از مرگ پدر،‌ دفترچه یادداشت او را پیدا می‌کند. پدر که در این دست نوشته‌ها گئورگیوس را مورد خطاب قرار داده است، از خاطره آشنایی با دختر پرتقال (دختری که در دستانش پاکتی از پرتقال بود) برایش می‌گوید؛ در خلال این داستان مسائلی همچون مفهوم زندگی، سرمنشأ انسان و آغاز و انجام زندگی بشر، با نثری شیرین و لطیف،‌ به دور از پیچیدگی‌های مباحث فلسفی بیان شده است.

چند کتاب کودکانه

«جزیره خرگوش های سفید»، «آرزوی یک الاغ و حکایت حال» ، «گشت و گذار لی لی» و ... داستان هایی برای سفر به دنیای کودکان.

کتاب ، اتلانتیس

محمود برآبادی که به تازگی چهار جلد از کتاب های کودکانه اش راهی بازار شده است از نگارش رمان چندجلدی کودکانه ای با عنوان «جزیره خرگوش های سفید» خبر داد. «جزیره خرگوش های سفید» داستانی فانتزی است که از خرگوش هایی حکایت می کند که در جزیره ای زندگی می کنند و حوادث مختلفی را رقم می زنند. این اثر بناست در انتشارات افق راهی بازار شود.
این ناشر در جلساتی با حضور نویسندگان بنام کودک و نوجوان بحث انتشار رمان های دنباله دار کودکانه را در پیش گرفته است.
همچنین به تازگی چهار جلد از کتاب های کودکانه برآبادی در انتشارات مدرسه راهی بازار شده است. «شهری در زیر زمین» با تصویرگری نرگس دلاوری، «تاکسی مغزپسته ای» با تصاویری از شیوا ضیایی، «کادوی تولد» با تصاویری از رفعت هاشمی و «اتوبوس آکاردئونی» با تصاویری از بهنام خیامی این چهار جلد کتاب هستند.
این مجموعه که دو جلد آن هنوز زیر چاپ است در زمره کتاب های داستانی آموزشی است که هر کدام در 16 صفحه با موضوع رفت و آمد شهری نوشته شده اند.
برآبادی همچنین مجموعه شش جلدی دیگری را با موضوعی شبیه موضوع مذکور در انتشارات شهر قلم زیر چاپ دارد. این کتاب ها که به صورت «کتاب - اسباب بازی» راهی بازار می شوند، به موضوعاتی همچون تاکسی، اتوبوس، هواپیما، قطار و آمبولانس می پردازند و داستان های آموزشی ویژه کودکان گروه سنی «ب» برای آشنایی با وسایل حمل و نقل هستند.

«آرزوی یک الاغ و حکایت حال» روانه بازار شد

در شرایطی که مجموعه داستان «آرزوی یک الاغ و حکایت حال» نوشته ی مژگان بابامرندی به بازار شده وارد است، این نویسنده از زیر چاپ رفتن کار دیگرش خبر داد.

انتشارات چکه کتاب های «پنگوئنی که گم شده بود» و «در جست وجوی آتلانتیس» از مجموعه «بهترین قصه های تصویری دنیا» را با ترجمه طاهره آدینه پور برای کودکان گروه سنی «الف و ب» منتشر کرده است

این نویسنده به تازگی رمانی را درباره ماجراهای نوه ای که مادربزرگش بیماری آلزایمر دارد و مدام خود را خیس می کند، منتشر کرده است. نوه این مادربزرگ نیز که خود گرفتار این مشکل است، در راستای هم دردری با مادربزرگش، ماجراهایی خواندنی را پدید می آورد.
«آرزوی یک الاغ و حکایت حال»، «آینده در گذشته یا گذشته در آینده»، «پشت خط قرمز»، «خدا این فرمان را بچرخاند»، «راه های شوسه کتاب جغرافی مامان»، «کله ام می خارید»، «همه زده اند تو جاده خاکی»، و «یادم باشد حافظه ی دوربین را پاک کنم» عناوین داستان های این کتاب هستند.
در پشت جلد این کتاب نیز آمده است: «آن قدر زل زده ام به این رنگ صورتی که فکر می کنم چشم هایم لوچ شده اند. فکر کنم بعدازظهر وقتی مقنعه ام را دربیاورم، کچل شده ام. کله ام می خارد، می خارد، ... خیلی گرسنه ام ...»
کتاب «آرزوی یک الاغ و حکایت حال» با تصویرگری عاطفه ملکی جو و به همت انتشارات پیدایش راهی بازار شده است. این کتاب دربرگیرند حدود 10 داستان کوتاه ویژه کودکان گروه سنی «ب» (سال های اول تا سوم دبستان) است.
همچنین کتاب «خاله پیرزن دوست داشت قصه بگوید» از دیگر آثار تازه منتشرشده ی مژگان بابامرندی است که به همت انتشارات علمی فرهنگی راهی بازار شده است. این اثر در باره پیرزنی است که فرزندی ندارد و در این فقدان، شخصیت های برخی از افسانه ها مثل افسانه «نارنج و ترنج» یا «نخودی» ماجراهایی را برای او سبب می شوند.
بابامرندی متولد تهران است و در حال حاضر در مقطع دکتری تحصیل می کند. او تا به حال بیش از 20 عنوان کتاب کودک و نوجوان نوشته است.

کتاب ، آرزوی یک الاغ و حکایت حال

گشت و گذار لی لی

انتشارات چکه کتاب های «پنگوئنی که گم شده بود» و «در جست وجوی آتلانتیس» از مجموعه «بهترین قصه های تصویری دنیا» را با ترجمه طاهره آدینه پور برای کودکان گروه سنی «الف و ب» منتشر کرده است. مجموعه «بهترین قصه های تصویری دنیا» داستان هایی است که با همراهی واژه ها و تصویرها بیان می شود. در تصاویر این کتاب ها جزئیات بسیاری نشان داده شده که در کلمات نیامده است.
«گشت و گذار لی لی» با نویسندگی و تصویرگری ساتوشی کیتامورا داستانی تخیلی است و ماجرای دختر کوچکی به نام لی لی را بیان می کند که دوست دارد هر روز به گردش و پیاده روی برود. او هر روز چیزهای تازه ای می بیند و تجربه می کند.

مجموعه «بهترین قصه های تصویری دنیا» داستان هایی است که با همراهی واژه ها و تصویرها بیان می شود. در تصاویر این کتاب ها جزئیات بسیاری نشان داده شده که در کلمات نیامده است


در بخشی از این کتاب می خوانیم: «لی لی یک لحظه می ایستد تا اولین ستاره شب را نگاه کند. لی لی می گوید: «نگاه کن! روشن ترین ستاره! لی لی از جلوی پنجره خانم همسایه رد می شود و برایش دست تکان می دهد. او همیشه بافتنی می بافد. خفاش ها بال بال می زنند و در آسمان غروب به سرعت بالا و پایین می پرند...»

در جست وجوی آتلانتیس

«در جست وجوی آتلانتیس» با نویسندگی و تصویرگری کالین تامپسن داستانی تخیلی را با موضوع بی توجهی به کودکان بیان می کند و ماجرای پسر 10 ساله ای را به تصویر می کشد که پدربزرگش هدیه ای به او می دهد و آن تماشای چیزهای شگفت انگیزی است که در طول سفرهای بی شمارش دیده است. پسر تمام خانه را می گردد. اما چیزی پیدا نمی کند. بار دیگر نگاه می کند و در نهایت یاد می گیرد که چگونه به دنیا و چیزهای اطرافش نگاه کند.

در بخشی از این کتاب می خوانیم: «پاییز آمده بود و برگ ها خشک می شدند. او به رختخواب رفت و روزها و روزها در آن ماند. از آنجا چشم به بندر می دوخت؛ به جایی که افق به آرامی رنگ می باخت. بالای تخت، طوطی اش، تایتانیک، در سکوت آرام آرام پر می ریخت. کنار تخت، در صندوقچه ای چوبی همه چیزهایی که پدربزرگ در سال های طولانی زندگی اش جمع کرده بود، قرار داشت. پدربزرگ گفت: «این صندوقچه مال تو! هرچه بخواهی آنجا هست، به شرطی که بدانی کجا دنبالش بگردی.»
من گفتم: پدبزرگ! دلم می خواهد دوباره خوب شوید.
او همان طور که چشم هایش را می بست، گفت: وقتی تو به آتلانتیس برسی، حال من خوب می شود. من فکر می کردم آتلانتیس فقط یک قصه است.
او گفت: «فقط آدم های کوتاه فکر این حرف را می زنند. آنها اگر با چشم های خودشان هم آتلانتیس را ببینند باور نمی کنند. اما تو باید جای درستی دنبالش بگردی.»
اما پدربزرگ! من فقط ده سالم است.
آنها نمی گذارند جایی بروم.
او گفت: «آتلانتیس درست همین جاست.
در اطرافت.
باید یاد بگیری چطور دنبالش بگردی.. .»

انتشارات چکه کتاب «گشت و گذار لی لی» را در قالب 24 صفحه با شمارگان دو هزار نسخه و قیمت 60 هزار ریال و کتاب «در جست وجوی آتلانتیس» را در قالب 36 صفحه با شمارگان دو هزار نسخه و قیمت 70 هزار ریال منتشر کرده است.

چند گام ساده تا سحرخیزی

بسیار دیده شده که برخی از ما، صبح زود از خواب بلند شدن برایمان عذاب آور است، فرقی هم نمی کند که شب کی خوابیده باشیم کلا به دشواری صبح های زود بلند می شویم.

از نظر محققان، صبح زود از خواب بلند شدن برای اکثریت انسان ها دشوار است و کلا کسانی که صبح زود از خواب بلند می شوند آن را به صورت یک عادت برای خود تبدیل کرده اند و برای همین است که می توانند هر صبح سحر خیز باشند و در اصل سحر خیزی یک مهارت نیست و کافی است آن را به صورت یک عادت روتین برای بدن خود تبدیل کنید.

در ادامه ی این مقاله ۲۳ نکته برای رسیدن به این عادت ذکر شده بود که در نوع خودشان جالب هستند و به نظرم اگر کسی اراده کافی داشته باشد می تواند به این نکات این عادت بسیار خوب و مفید را در خود ایجاد کند:

nicesleep
سحر خیزی یک مهارت نیست! کافی است آن را به صورت یک عادت روتین برای بدن خود تبدیل کنید.

راه های عادت کردن  به سحرخیزی 

1- محیط خوابتان را برای بیدار شدن مساعد کنید

جایی که در آن می خوابید و صبح قرار است در آن بیدار شوید خودش می تواند یک عامل برای سحر خیزی باشد هر چند این عامل در افراد مختلف متغیر است اما مثلا داشتن یک اتاق خواب منظم و مرتب و تمیز می تواند بسیار در سحرخیز بودن شما موثر باشد و نظم این اتاق سبب شود که شما احساس کنید سر زمانی که با خود قرار گذاشته اید باید از خواب بیدار شوید.

۲- به اندازه کافی بخوابید

این یکی از عوامل اصلی است که سبب می شود افراد با زود از خواب بیدار شدن مشکل داشته باشند، در اصل داشتن خواب کافی زود بیدار شدن از خواب را چندین بار آسان تر میکند.
این بدان معنی است که بایستی کمی با خودتان برای رفتن به موقع به رختخواب جدال کنید و سعی کنید بر نگرانی از دست دادن ساعات انتهایی شب و بعضا نیمه شب پایان دهید و البته جای نگرانی هم نیست می توانید این ساعات را با سحر خیزی در فردا صبح به دست بیاورید..

۳- کارهای روز بعدتان را در شب قبلش مشخص کنید

نوشتن و یادداشت کردن کارهای مهمی که قرار است صبح بعد از بیدار شدن از خواب انجام دهید می تواند اراده شما را در سحرخیزی و شروع بی درنگ روزمرگی تان محکم تر کند. هر چه اراده قوی تری داشته باشید راحت تر می توانید سحر خیز شوید.

sleep-read۴- در رختخواب مطالعه نکنید

گذارندان چندین دقیقه در رختخواب و سعی در آرام کردن فکرتان و بدنتان بدن شما را متوجه میسازد که زمان خواب فرا رسیده است، با تمرین در این زمینه می توانید کم کم با ورود به رختخواب در کمتر از ۱۰ دقیقه به خواب بروید که البته هدف اصلی هم همین است پرداختن به کارهای جنبی مثل کتاب خواندن و غیره بیشتر باعث به هم ریختگی فکر و طولانی شدن زمان فرو رفتن به خواب خواهند شد.

۵- بلافاصله قبل از خواب چیزی نخورید

اگر در فاصله ی زمانی کمتر از دو ساعت به خوابیدن چیزی بخورید و بعد به رختخواب بروید بدن شما درگیر هضم غذا خواهد بود و این امر می تواند در خواب شما اختلال ایجاد کند و یا اصلا زمان به خواب رفتنتان را طولانی کند.

۶- استرس را در خودتان از بین ببرید

استرس یکی از مواردی است که همیشه سبب کم خوابی می شود، می توان استرس را با تمرینات ویژه ی یوگا یا سعی بر کنترل نحوه ی تنفس و سایر موارد قبل از رفتن به رختخواب کاهش داد. مطلبی با عنوان کاهش استرس و اضطراب یا کنترل آن را مطالعه کنید.

۷- به خودتان جایزه بدهید

همیشه قرار نیست با این تفکر از خواب بیدار شوید که مثلا کلی کار دارید، می توانید برای خودتان در صورتی که زود از خواب بیدار شوید مواردی را به عنوان جایزه تعیین کنید، مثلا دیدن یک برنامه ی تلویزیونی صبحگاهی مورد علاقه، خوردن صبحانه یی خاص یا خوردن یک بستنی در شروع صبح یا هر چیز دیگری که می تواند برای بیدار شدن و ترک سریع رختخواب در صبح زود به شما انگیزه بدهد.

۸- نرمش های صبحگاهی

قدری نرمش و یا ورزش خاص در شروع صبح میتواند بسیار مفید باشد، سبب گردش بهتر خون در بدن شود شما را در شروع صبح شاداب تر نماید و در نهایت روزتان را به بهترین شکل ممکن شروع کنید.

۹- در رختخواب به خودتان برای بیدار شدن دروغ نگوئید

همیشه سعی کنید بلافاصله بعد از بیدار شدن رختخواب خودتان را ترک کنید، اینکه مثلا ۱۰ یا ۲۰ دقیقه ی دیگر از جایم بلند خواهم شد در حالی که بیدار شده اید اصلا به شما کمکی نخواهد کرد و هر چه بیشتر در زمانی که بیدار شده اید در رختخواب بمانید بدنتان تمایلش برای بازگشت به خواب عمیق بیشتر می شود.

۱۰- با پنجره های باز بخوابید

هوای تازه برای همه ی ما خوب است و سبب می شود تا خواب عمیق تر و آرام تری داشته باشیم.

sleepy۱۱- سعی کنید با طلوع خورشید بیدار شوید

بیدار شدن با طلوع خورشید از نظر روانشناسی باعث می شود در شروع روز بسیار سر حال تر باشید و بدنتان نیز کم کم برای بیدار شدن در این زمان خاص تبدیل به ساعت بیولوژیکی می شود.

۱۲- بر تمرین دادن بدن اصرار داشته باشید

سعی کنید همیشه راس یک ساعت خاص از خواب بیدار شوید بیدار شدن از خواب در یک ساعت خاص می تواند سبب ایجاد عادت برای بیداری در آن ساعت در بدن شود و فراموش نکنید سحرخیزی تنها یک عادت است.

۱۳- از خانه بیرون بزنید

خروج از خانه در صبح زود پیاده روی و یا دویدن در اینگونه ساعتها بسیار لذت بخش است خصوصا که شنیدن صداهای صبحگاهی و نور خورشید در این ساعتها بدن را شاداب تر میکند و در عین حال تجربه ی این شرایط می تواند انگیزه یی باشد برای سحرخیزی در روزهای بعدی.

۱۴- به بدن خود گوش دهید

بدن شما خیلی خوب می تواند احتیاجاتش را به شما اطلاع دهد، اگر هنگامی که صبح از خواب بیدار می شوید هنوز احساس خستگی میکنید سعی کنید شبها زودتر به رختخواب بروید بدن شما کم کم یک الگوی معین برای خوابیدن و بیدار شدن پیدا میکند و کاملا بر آن منطبق خواهد بود.

Valuable-Sleep۱۵- زنگ ساعت خود را تغییر دهید

اجازه ندهید هر روز با یک زنگ خاص و همیشگی بیدار شوید، علاوه بر اینکه این روند برای خودتان خوشایند نخواهد بود بعد از مدتی زنگ ساعتتان دیگر شما را نمی تواند بیدار کند.

۱۶- برای فردا صبح آماده باشید

سعی کنید چیزهایی که برای فردا صبح احتیاج دارید را شب قبل آماده کنید، مثلا کیف وسائل تان، لباس هایتان و یا وسیله ی خاصی که باید همراه داشته باشید و …. در این شرایط دیگر نیازی ندارید در رختخواب به این موارد و آماده سازیشان فکر کنید.

۱۷- با رادیو بیدار شوید

استفاده از رادیو به جای زنگ ساعت علاوه بر تنوع می تواند در بسیاری از افراد سبب ایجاد انگیزه در ترک رختخواب شود.

۱۸- از ساعات اضافی صبح بهره ببرید

هدف از صبح زود بیدار شدن چیست؟ وقتی هر صبح زود از خواب بلند شوید مسلما در شروع بسیاری از روزهایتان یکی دو ساعت وقت آزاد و اضافی خواهید داشت که مغزتان در آن هنگام از صبح شاداب ترین ساعات و آماده ترین ساعتش را میگذارند می توانید از این ساعات استفاده ی بسیار مفیدی بکنید و بهتر است برای این ساعات برنامه ی خاصی داشته باشید در غیر اینصورت کم کم در سحرخیزی بی انگیزه می شوید.

۱۹- قرارهای مهم خود را در صبح بگذارید

داشتن قرارهای ملاقات مهم و حتی غیر مهم مثلا رفتن تفریح با یک دوست در صبح می تواند انگیزه ی کافی به هر فردی برای بیدار شدن در صبح زود را بدهد.

۲۰- برای خودتان یک دوست پیدا کنید

راستش در برخی موارد بد نیست برای سحر خیز شدن با یکی مثل خودتان که دوست دارد سحرخیز باشد ولی فکر میکند نمی تواند، همراه شوید در این شرایط اگر هر دو واقعا برای بیدار شدن در صبح زود تصمیم گرفته باشید می توانید در استواری بر این تصمیم در یکدیگر موثر باشید.

۲۱- به دیگران راجع به سحر خیزی خود بگوئید

بگذارید همه ی اطرافیانتان بداند که شما صبح زود از خواب بیدار می شوید، اینکه وانمود کنید هنوز مثل گذشته هستید باعث می شوید مثل گذشته شوید!!!

۲۲- خواب های روزانه را ترک کنید

این یک حقیقت مسلم است کسانی که در روز خواب حتی کوتاهی هم دارند برای خواب شب مشکل دارند، سعی کنید اگر به این نوع از خواب عادت دارید آن را به مرور ترک کنید چون اختلال در خواب شب یکی از علل اصلی عدم بیدار شدن در ساعت دلخواه صبح است.

۲۳- عملکرد خود را دنبال کنید

بد نیست عملکرد خود را در زمینه ی سحرخیزی با سایتی مثل Joe’s Goals دنبال کنید و تجزیه تحلیلش کنید تا ببینید آیا واقعا دارید به هدف خود یعنی سحرخیزی نزدیک می شوید یا دور.

با چندین روز تمرین و سعی به راحتی می توان عادت سحرخیزی را ایجاد کرد فقط کافی است این امر را به صورت یک عادت دائم در بدن ایجاد کرد یا این تمرینات و داشتن اراده در روزهای آتی زمان خواب و بیدار شدنتان دیگر دست شما نخواهد بود و بدنتان به خوبی در این موارد برای شما تصمیم میگیرد.

فرق ضاله ی وهابیت را بیشتر بشناسید(1)

به مناسبت شهادت شیخ باقر النمر بسته ی کتاب شناخت فرق ضاله وهابیت، مربوط به مجمع ناشران انقلاب اسلامی منتشر شد.

مجمع ناشران انقلاب اسلامی

مجمع ناشران انقلاب اسلامی بسته پیشنهادی در رابطه با فرق ضاله وهابیت منتشر کرده که شما را با این فرقه بیشتر آشنا می کند:

* شناخت فرقه ضاله وهابیت

پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله: «آنان قرآن را خوب تلاوت می کنند؛ اما آیه هایش از حنجرشان هم رد نمی شود! از دین خارج می شوند، آنچنان که تیر از کمان خارج می گردد و دیگر به طرف دین باز نمی گردند؛ همانگونه که تیر دیگر به کمان برنمی گردد. اینان هیچ بهره ای از قرآن نمی برند». سخن از مردمانی است که کمتر از سه قرن پیش، ناگاه در میان مسلمانان ظاهر شدند و کتاب خدا را بر سردست گرفتند و دم از توحید زدند و با جنایت ها و تأویل آیات قرآنی، مسیر اسلام را به انحراف کشیدند. این بسته مطالعاتی، حاصل دست چینی از بهترین کتاب هایی است که درباره تاریخچه و عقاید فرقه «وهابیت» سخن گفته و به معرفی شخصیت های معروف و جریان های فکری آن پرداخته است. نکته قابل توجه اینکه در بین آثار عربی، کتاب های خوب و مفید بسیاری قابلیت دارند که در چنین بسته ای به کار آیند؛ اما به اقتضای حال مخاطبان، این کتاب ها از بین ده ها کتب فارسی موجود، از بهترین ها گلچین و ارائه شده است. آنچه در این مجموعه قابل ذکر است، سطح بندی کتب به فراخور سطح معلومات و آمادگی مخاطبان است که در دو سطح مبتدی و پیشرفته می توان از این بسته پیشنهادی استفاده کرد.

* نظری بر تاریخ وهابیت

وهابیت فرقه ای است که با گذشت حدود سه قرن از پیدایش آن، بسیاری از ممالک اسلامی و به خصوص مرکز پیدایش اسلام، سرزمین حجاز را تحت تأثیر خود قرار داده است. کتاب پیش رو، تاریخ وهابیت را به شیوه ای خاص مرور می کند. عقاید وهابیت و بحث کلامی آن به صورت مختصر و گذرا است و نویسنده درصدد است تا با زبانی ساده اما عالمانه، تاریخچه وهابیت را در سه مرحله تبیین کند و در اختیار محققان قرار دهد.
چارچوب اصلی کتاب را این موضوعات تشکیل می دهد: معرفی کلی از وهابیت شامل معرفی افراد تأثیرگذار در تأسیس این فرقه، خاستگاه رشد و نمو وهابیت، تاریخچه وهابیت در سه مرحله، از اندیشه ها و تفکرات وهابیت تا ابتدای زمامداری عبدالعزیز و از اوایل قرن بیستم، مقارن زمامداری عبدالعزیز، تا زمان کنونی. در پایان، تشکیلات و نفوذ وهابیت در کشوهای مختلف و برخی اعتقادات وهابیون بررسی شده است. سعی نگارنده، معرفی کامل و دورنمایی واضح از وهابیت است.

* تاریخ وهابیان

وهابیت در قرون اخیر، سعی در ترویج افکار منحرف خود کرده است و در سال های اخیر با تزریق منابع مالی و حمایت معنوی آل سعود توانسته تا حدودی در برخی مناطق نفوذ پیدا کند. این فرقه گمراه، دارای سوابقی تاریک و پر از جنایات است که اطلاع از این جنایات، می تواند پرده از چهره ظاهراً اسلامی این فرقه بردارد. کتاب پیش رو نوشته چهره سرشناس اهل سنت «سرتیپ ایوب صبری» است. نویسنده سعی کرده است تا قدم به قدم چهره وحشیانه وهابیت را از زمان پیدایش به تصویر بکشد و آمار وحشتناک این اعمال غیرانسانی را به خوبی نشان دهد. نگارنده کار وهابیت را مشابه کار قرامطه دانسته و بخشی از کتاب را به موضوع قرامطه اختصاص داده است. استیلای وهابیان بدکردار بر مدینه پیامبر صلی الله علیه وآله، استیلای وهابیان بر بلده طیبه پروردگار و فرمان رهاسازی حرمین شریفین، برخی سرفصل های این کتاب است.

* فرقه ای برای تفرقه

وهابیت، فرقه ای گمراه است که با حمایت دولت های استعماری تاکنون دوام پیدا کرده است. این فرقه، بی شک عاملی مهم برای ایجاد تفرقه میان مسلمین است. کتاب پیش رو توسط نویسنده ای برجسته در حوزه نقد وهابیت تدوین شده است و پیش از پرداختن به عقاید وهابیان به تاریخچه مؤسسان و مروجان آن، یعنی ابن تیمیه و محمدبن وهاب و نقش آنان در ایجاد اختلاف و درگیری بین امت واحد اسلامی و ازهم پاشیدن صفوف مسلمین پرداخته است. بیان نگاه های منفی علمای مشهور اهل سنت نسبت به ابن تیمیه، محمدبن عبدالوهاب و ابن قیم و جمع آوری آن در چند صفحه، راه را برای پذیرش این نکته که این فرقه، فرقه ای گمراه است را آسان تر کرده است. هدف نگارنده از این کتاب، آشناکردن خوانندگان با خطر واقعی وهابیت برای اسلام و مسلمین است. استفاده از منابع متعدد و دسته اول اهل سنت و تتبع خوب نگارنده از ویژگی های خوب این کتاب است.

* تبارشناسی سلفی گری و وهابیت جلد 1

کتاب «سلفی گری و وهابیت» در سه جلد توسط نویسند ه متخصص در مباحث اهل سنت و فرقه وهابی نگاشته شده است. نگارنده در این مجلد (جلد 1) به تبارشناسی یا تاریخ وهابیت(سلفی گری) پرداخته است و با قلمی روان اما علمی با استناد به منابع متعدد و معتبر، تاریخ این فرقه را کندوکاو کرده است. این کتاب برای افرادی قابل استفاده است که آشنایی اجمالی با مباحث کلی وهابیت داشته باشند. سیر منطقی مباحث و جامعیت آن از ویژگی های بارز این تحقیق است. در نگاه نگارنده، وهابیت چیزی غیر از اهل سنت است و رابطه وهابیت با سلفی گری، رابطه عموم و خصوص مطلق است. این پژوهش، جهان اسلام را در یک سو و وهابیت را در سوی دیگر فرض کرده است؛ ازاین رو برای اهل سنت نیز قابل استفاده خواهد بود. مطالعه این کتاب ارزشمند که چندین چاپ متعدد دارد را به شما توصیه می کنیم.

* تقاریر نجد

کتاب پیش رو از مستندات تاریخی و اطلاعات تازه بهره گرفته و دربرگیرنده اطلاعات تازه و مستنداتی از بایگانی نخست وزیری جمهوری ترکیه در سال های مقارن با دعوت پیشوای وهابیان نجد، شیخ محمدبن عبدالوهاب و همچنین بازخوانی و ترجمه دقیق متن کامل یک صد سند مهم تاریخی در فاصله سال های 1200 1237هجری قمری و نیز سال شماری از تحولات این بازه زمانی است. این نوشتار با هدف آغاز مطالعات جدی تر در زمینه تاریخ شکل گیری مذهب وهابیت، بدون در نظر گرفتن مباحث فقهی و کلامی آن صورت گرفته که در نوع خود، کاری بدیع و نوآورانه است. این پژوهش کوشیده است مبنای کار خود را بر جمع آوری اسنادی قرار دهد که در آرشیوهای دولتی و وزیر دولت عثمانی و گزارش های پادشاهان نجد، شام، مصر، عراق و حجاز در سال های 1200 تا 1237 ه.ق بوده است. گزارش های این کتاب، مجموعه ای از اطلاعات نویافته تاریخی است که حوادث مهم آن سال ها را روشنی تازه ای می بخشد.

* آیین وهابیت

آیت الله جعفر سبحانی از چهرهای برجسته در نقد وهابیت است. ایشان در این کتاب با تکیه بر نص صریح قرآن و روایات نقل شده از پیامبر گرامی اسلام به شبهات مطرح شده از سوی وهابی ها پاسخ داده است و صحت ادعای آنان را باطل کرده است. نویسنده در ابتدا به بررسی تاریخچه و چگونگی شکل گیری این فرقه می پردازد و سپس در طی بیست فصل، مهم ترین عقاید وهابیان را نقد می کند.
از ویژگی های بسیار مهم این کتاب، ارائه پاسخ های جامع و کامل و پرهیز از هرگونه جانب داری و تعصب است؛ به طوری که در اثبات هیچ ادعایی، به منابع روایی شیعه بسنده نکرده و تمامی استدلال ها براساس کتب مورد قبول اهل تسنن است. مباحث کتاب از این دست هستند: زیارت قبور ائمه و اولیای خدا، توسل، تبرک و استشفا، بزرگداشت موالید و وفیات اولیای خدا، مسئله شفاعت، اعتقاد به سلطه غیبی و بررسی مسئله نذر و قسم.

* در ساحل حقیقت

کتاب پیش رو پاسخ به بخشی از شبهه هایی است که وهابیت مطرح کرده است و غالباً شبهاتی است که در مکه و مدینه برای ایجاد تشویش در اعتقادات محکم شیعه وارد می کند. شبهات و سؤالاتی درباره ازدواج امام حسین علیه السلام با دختر پادشاه ایران و علاقه خلیفه دوم به خاندان پیامبر، شرک نبودن توسل به امامان مدفون در بقیع، آگاهی مردگان از احوال زندگان، انتساب قبر فاطمه بنت اسد به فاطمه زهرا علیها السلام و شرک نبودن ذکر «یا علی» و... . نگارنده در ادامه به اثبات صحت برخی از اعتقادات شیعه درباره وجود حضرت مهدی علیه السلام، دلایل عصمت اهل بیت، مسیر خلافت اسلامی، طلب شفاعت از غیر خدا و... می پردازد.
واقعه غدیر خم و حدیث غدیر، بررسی ازدواج عمر با ام کلثوم، مسئله ساختن بارگاه روی قبور، توسل به اولیای خدا، اعتبار نهج البلاغه، فدک و حق حاکمیت اسلامی، ایمان ابوطالب و سجده بر خاک، از دیگر موضوعات مطرح شده در این کتاب است.

خاطراتی از مادر چهار شهید

«مگر چشم تو دریاست!» اثر جواد کلاته عربی شامل خاطرات شهیدان جنیدی به روایت همسر پدر شهدا و مادر این شهیدان به تازگی توسط انتشارات روایت فتح منتشر و راهی بازار نشر شده است.

مگر چشم تو دریاست

کتاب «مگر چشم تو دریاست!» اثر جواد کلاته عربی شامل خاطرات مرحوم حجت الاسلام جنیدی و شهیدان محمد، عبدالحمید، نصرالله و رضا جنیدی به روایت همسر و مادرشان است.
«مگر چشم تو دریاست!» از طرفی روایت یک مادر است؛ مادر ۴ شهید و از طرف دیگر، خاطرات یک همسر است؛ همسری که پدر همان ۴ پسری است که از زیر قرآن رد شده و به جبهه رفتند.
این کتاب خاطرات، ۶ دفتر دارد که به ترتیب عبارت اند از: چشم های پدر، چشم هایت روشن، چشم ها می بینند، چشم ها می گریند، چشم ها منتظر و مگر چشم تو دریاست!

در قسمتی از این کتاب می خوانیم:

«مگر چشم تو دریاست!» از طرفی روایت یک مادر است؛ مادر ۴ شهید و از طرف دیگر، خاطرات یک همسر است؛ همسری که پدر همان ۴ پسری است که از زیر قرآن رد شده و به جبهه رفتند

کوموله ها گفته بودند اگر پول بیاورید، بدن شهید را صحیح و سالم تحویل تان می دهیم. آن موقع سی هزار تومان خیلی بود. حاج آقا خودش رفت کردستان؛ روستای قمچیان. از آن جا زنگ زد و جریان را برایم گفت.
_ می گن سی هزار تومن بدید تا شهیدتون رو تحویل بدیم.
_ بعد با پول ما برن تجهیزات بگیرن، بر ضد خود ما استفاده کنن؟!!
من یادم نیست، اما کسانی که اطرافم بودند، می گویند شما گفتی «بگو شهید منو آتیش بزنید، اما من به شما پول نمی دم.» من نتوانستم بپذیرم به خاطر پیکر شهیدم به ضد انقلاب پول بدهم. حاج آقا هم همان اول، تصمیم من را گرفته بود، اما به من زنگ زد تا حرفی باقی نماند. اصلا خود حاج آقا راضی نبود برای این مسئله به کردستان برود. اجبار و اصرار پاسدارها و برادرم، اسدالله، بود که رفت برای پیدا کردن رضا. ما پول ندادیم و آن ها هم رضا را تحویل ندادند و حاج آقا برگشت.
این ماجرا گذشت تا این که سیزده ماه بعد، زنگ زدند و گفتند پیکر رضا توی پاک سازی روستا پیدا شده است...
این کتاب با ۲۵۶ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۱۴۰ هزار ریال منتشر شده است.