کتابخانه ی عمومی آیت اله فیاضی روستای نیر

ورود شما را به این وبلاگ گرامی می داریم.

کتابخانه ی عمومی آیت اله فیاضی روستای نیر

ورود شما را به این وبلاگ گرامی می داریم.

کتابخوان مهرماه - معرفی کتاب قصه‌های خواندنی مثنوی مولوی

جعفر ابراهیمی درباره ثمرات خوانش کتاب «قصه‌های خواندنی مثنوی مولوی» گفت: گاهی زندگی انسان با خواندن یک بیت از آثار مولوی متحول می‌شود. بر این اساس خوانش هر قصه از این کتاب، به مثابه هدیه‌ای معنوی برای شکل‌گیری شخصیت و هویت نوجوانان است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، کتاب «قصه‌های خواندنی مثنوی مولوی» با بازنویسی جعفر ابراهیمی، یکی از ۴ اثر حاضر در طرح کتاب‌خوان مهر ماه است که از سوی انتشارات پیدایش روانه بازار کتاب شده است. این کتاب که بازنویسی حکایات مثنوی مولوی به صورت قصه برای نوجوانان است، به عنوان یکی از آثار محوری برای فعالیت‌ کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور در مهر ماه معرفی شده است.

جعفر ابراهیمی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، درباره نگارش این اثر توضیح داد: اوایل دهه ۷۰ انتشارات پیدایش که به تازگی فعالیت خود را شروع کرده بود، پیشنهادهایی برای بازنویسی آثار کهن برای نوجوانان به برخی از نویسنگان داد که به دلیل علاقه من به مولوی و انتشار مقاله‌ای با عنوان «آشنایی با مولوی» در اواسط دهه ۶۰در مجله کیهان بچه‌ها، پیشنهاد بازنویسی مثنوی مولوی به من داده شد. ابتدا انگیزه چندانی برای نگارش آن نداشتم، اما در نهایت این اثر را در ۲ جلد بازنویسی کردم که پس از انتشار استقبال خوبی از آن به عمل آمد.

وی افزود: پس از استقبال عمومی از این ۲ جلد انگیزه‌های من برای ادامه این کار بیشتر و قوی‌تر شد و پیشنهاد ناشر برای نوشتن جلد سوم این اثر را با اشتیاق پذیرفتم و پس از آن با توجه به روال انتخاب قصه‌ها در این ۳ جلد، این بار خودم پیشنهاد نگارش جلد چهارم را به ناشر دادم که پذیرفته شد که این اثر ۴ جلدی نسبت به سایر آثاری بانویسی شده از متون کهن با استقبال بسیار خوبی روبه‌رو شد.

این نویسنده یادآور شد: این کتاب برای نوجوانان نوشته شده، البته با توجه به روال بازنویسی داستان‌های مثنوی از داستان‌های آسان به سمت داستان‌های دشوار، جلدهای ابتدایی آن برای سنین کمتر نیز مناسب است و طبیعتا جلدهای پایانی این اثر نیز برای بزرگسالان و عموم مردم قابل استفاده و مطالعه خواهد بود؛ اثری که در ادامه این اثر در قطع‌های مختلف جیبی، رقعی، وزیری و به صورت دو جلدی، سه جلدی و تک جلدی به چاپ رسید.

ابرهیمی درباره دلایل استقبال از این اثر توضیح داد: بسیاری از نوجوانان ما و حتی بزرگسالان به دلایلی چون حجم بالای کتاب و زبان خاص شعرها که نیاز به تفسیر دارد، از مطالعه مثنوی مولوی دوری می‌کنند. چرا که طبیعتا معنی و مفهوم بسیاری از اشعار ارائه شده را متوجه نمی‌شوند. به همین دلیل ابتدا با مطالعه چندین باره این اثر، معنی، مفهوم و تفاسیر آن را دریافتم و در کتاب ارائه شده برخی کلمات را در حاشیه کتاب معنی کردم و اگر توضیحاتی لازم بوده، آوردم. به طوری که نوجوانان برای خوانش آن نیازی به کتاب‌های لغت و کمک گرفتن از بزرگترها ندارد و خود کتاب پاسخگوی سوالات آنها است.

وی تأکید کرد: نوجوانانی که می‌خواهند با مولوی آشنا شوند، با خوانش قصه‌های این کتاب شناخت مناسبی از زندگی و زمانه این شاعر و عارف بزرگ به دست می‌آورند. از این جهت من بازنویسی این گونه متون کهن را کار بسیار مفیدی می‌دانم، چرا که از یک سو خواننده را با شاعر آشنا می‌کند و از طرف دیگر او را به خوانش کتاب اصلی ترغیب خواهد کرد.

این نویسنده و شاعر حوزه کودک و نوجوان درباره محتوای این اثر نیز گفت: حکایات مثنوی فاقد پرداخت داستانی است و به صورت شعر بیان شده،  بر این اساس سعی کردم در عین حفظ چارچوب حکایات، آن را به صورت داستان پرداخت کنم و برخی شخصیت‌های فرعی نیز به آن اضافه کنم و در بخش‌هایی از اشعار خود مولوی در این قصه‌ها استفاده کردم تا مطلب بهتر و شفاف‌تر بیان شود و خواننده نیز با زبان و بیان مولوی آشنا شود.

ابراهیمی در ادامه درباره ساختار کتاب «قصه‌های خواندنی مثنوی مولوی» عنوان کرد: این کتاب پس از پیش گفتار و سخنی کوتاه درباره زندگی مولوی، ۹۲ حکایت از مثنوی را به صورت قصه پیش روی خواننده می‌گذارد. حکایات بازنویسی شده در این کتاب، از قصه‌های آسان به سمت دشوار بوده است  و فارغ از ترتیب موجود در دفاتر مختلف مثنوی، ترتیبی انتخاب کردم که به دنیای نوجوانان و جوانان نزدیک‌تر باشد. البته برخی از حکایات مثنوی متناسب با این دوره سنی نیست که در این کتاب آورده نشد، اما همچنان ظرفیت‌های بسیاری برای ارائه قصه برای نوجوانان دارد.

وی حگایات مثنوی را دارای لایه‌های مختلفی دانست و گفت: افراد مختلف می‌توانند برداشت‌های مختلفی را از این قصه‌ها داشته باشند که در نهایت به منظور مولوی نزدیک می‌شوند. به عبارتی قصه‌های مولوی مانند «گِردو» می‌مانند که ابتدا یک پوسته سبز دارد، پس از آن پوسته‌ای سخت چوبین و در نهایت مغز آن در لایه بعدی قرار دارد؛ بر همین اساس برای فهمیدن عمق مطالب در قصه‌های مولوی باید زحمت کشید تا شیرینی ان را دریافت کرد.

این نویسنده در ادامه با ابراز خرسندی از معرفی کتاب «قصه‌های خواندنی مثنوی مولوی» در طرح کتاب‌خوان ماه، عنوان کرد: هر حرکتی در مورد کتاب و کتابخوانی انجام شود، هم خداپسندانه است و هم ارزش اجتماعی دارد. ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که مردم خیلی کتاب نمی‌خوانند، حتی اگر کتاب را به دست آنها برسانیم. اما این طرح با ارائه این گونه کتاب‌ها در ۳ هزار و ۳۰۰ کتابخانه عمومی در سراسر کشور و خوانش، نقد، بررسی و همچنین اجرای برنامه‌های خلاقانه مانند کشیدن نقاشی و اجرا نمایش بر اساس این آثار، به درک عمیق این آثار کمک خواهد کرد.

جعفر ابراهیمی مهم‌ترین ثمره خوانش این کتاب را داشتن تأثیرات معنوی در زندگی نوجوانان دانست و گفت: آثار مولوی به گونه‌ای است که گاهی خوانش یک بیت آن تأثیرات بزرگی در زندگی و روان انسان می‌گذارد، بر این اساس خوانش هر بیت از آثار مولوی و هر قصه از آثار این کتاب، به مثابه هدیه‌ای معنوی به خوانندگان آن است.

کتابخوان مهرماه - معرفی کتاب یه قل دو قل

نتیجه تصویری برای کتاب یه قل دو قل

داستان‌های یک‌قل دوقل نویسنده:‌ طاهره ایبد/ انتشارات:‌ به‌نشر/ دوره ۲ جلدی

این کتاب مصور و رنگی نهمین مجلد از مجموعه داستان‌های یک‌قل و دوقل است که برای گروه سنی "ب" و "ج" تدوین یافته، شخصیت اصلی این داستان‌ها دو برادر دوقلو به نام محمدحسین و محمدمهدی هستند. یک روز که دوقلوها برای بازی به حیاط رفته بودند چشمشان به دو تا پسر بچه دیگر افتاد که توی زمین آن‌ها بازی می‌کردند. آن‌ها از بچه‌ها خواستند که از زمین بیرون بروند ولی اون بچه‌های شیطون قبول نکردند و به همین خاطر با هم دعوایشان شد و شروع به کتک زدن یکدیگر کردند ...


کتابخوان مهرماه - معرفی کتاب «برج قحطی»

 معرفی کتاب «برج قحطی»

این رمان روایتگر بخش‌هایی از تاریخ محلّی یزد در دوره‌های قاجار و پهلوی است. شخصیت اول داستان، جوانی دانشجوست که تحت تعقیب نیروهای ساواک قرار گرفته و به یزد فرار کرده است. جوان دانشجو پس از ورود به شهر یزد در دانشسرای مقدماتی مشغول تدریس شده و در ضمن با برخی افراد محلی و خاندان‌های اشرافی یزد هم آشنا می‌شود.

در دنیای اطلاعات و رسانه با گسترش شبکه‌های مجازی گرایش به اطلاعات لحظه‌ای و جذاب، شدت گرفته و روزبه‌روز کتاب مهجورتر می‌شود. در دل این سرعت جابه‌جایی اطلاعات، "کتاب" انسان را لحظه‌ای می‌نشاند و او را وامی‌دارد که با طمأنینه و به دور از شتاب‌زدگی، بیاموزد از بزرگان، از تاریخ و از هرآنچه که آموختنی‌ست.

 
کتاب خواندن برای مردم جامعه‌ای که طلب پیشرفت و تعالی دارند ضرورتی‌ست اجتناب‌ ناپذیر.
 
از این‌روست که رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: «من هر زمانی که به یاد کتاب و وضع کتاب در جامعه خودمان می‌افتم، قلباً غمگین و متأسف می‌شوم. این به خاطر آن است که در کشور ما به هر دلیلی که شما نگاه کنید، باید کتاب اقلاً 10 برابر این میزان، رواج و توسعه و حضور داشته باشد.»
 
پس هر چه کتاب بخوانیم کم است، چون کتاب خوب زیاد است؛ و ما هم در اینجا تلاش خواهیم کرد تا این کتاب‌ها را معرفی کنیم.
 
***
 
از ماجراهای انقلاب 57 در نقاط خارج از تهران چه می‌دانیم؟ از تاریخ انقلاب اسلامی بیرون از پایتخت چقدر اطلاع داریم؟ روایت تاریخ معاصر ایران چه در اسناد و منابع تاریخی و چه در آثار هنری همچون داستان و رمان، تحت‌الشعاع وقایع و رویدادهای پایتخت است و جای خالی روایت‌های بومی از انقلاب اسلامی احساس می‌شود. 
 
مرحوم امیرحسین فردی خوب می‌دانست که اگر تاریخ انقلاب اسلامی در نقطه‌نقطه‌ی این مرزوبوم روایت نشود، مشارکت همه‌ی مردم و اقوام و اصناف در تحقق انقلاب به فراموشی سپرده خواهد شد. وی از سویی این جای خالی را خوب درک کرده بود و از سوی دیگر ظرفیت دانش و قلم حکیمیان را در باب تاریخ معاصر ایران خوب شناخته بود؛ از این رو به وی پیشنهاد نگارش رمان انقلاب البته در تاریخی بومی و با ادبیاتی بومی را به وی می‌دهد. حکیمیان هم «نه» نمی‌گوید و با عزمی آهنین مشغول می‌شود؛ پژوهش‌ها و مطالعات لازم را انجام می‌دهد و دست به قلم می‌شود و بعد از 5 سال اثری خلق می‌شود با عنوان «برج قحطی». اثری که توجه نویسندگان و منتقدان مختلف را جلب می‌کند و در نهمین جایزه ادبی جلال به عنوان اثر تقدیری بخش رمان معرفی می‌شود.
 
حکیمیان بزرگ‌شده‌ی یزد است. با واژگان و لهجه‌ی یزدی به‌خوبی آشناست. رمان را که می‌خوانی درمی‌یابی دایره‌ی واژگان بومی حکیمیان تمامی ندارد. برج قحطی علاوه بر داستان اصلی و محوری، پر است از خرده‌روایت‌ها و خرده‌داستان‌ها. خیال نویسنده همچون اسب سرکش رام‌نشدنی این‌سو و آن‌سو می‌رود؛ در کوچه‌پس‌کوچه‌های یزد و در حال و گذشته، اما چیره‌دستی نویسنده این اسب سرکش را رام کرده و نمی‌گذارد که مخاطب در دل اطلاعات مختلف تاریخی و خرده‌داستان‌ها، روایت اصلی ماجرا را گم کند.
 
این رمان روایتگر بخش‌هایی از تاریخ محلّی یزد در دوره‌های قاجار و پهلوی است. شخصیت اول داستان، جوانی دانشجوست که تحت تعقیب نیروهای ساواک قرار گرفته و به یزد فرار کرده است. جوان دانشجو پس از ورود به شهر یزد در دانشسرای مقدماتی مشغول تدریس شده و در ضمن با برخی افراد محلی و  خاندان‌های اشرافی  یزد هم آشنا می‌شود. شخصیت اصلی داستان که برای دیدن چند نسخه‌ی خطی به خانه‌ی علی‌ارفع‌خان یکی از اعیان یزد رفته، دل در گرو عشق دختر جوان وی می‌گذارد. در همین حین او با گروهی از جوانان مذهبی و انقلابی شهر ارتباط می‌یابد و می‌فهمد که قصد ترور دادستان نظامی ارتش شاهنشاهی را دارند. قضیه ترور لو می‌رود و فرد مذکور به همراه برخی دوستانش دستگیر می‌شود. وی در بازداشتگاه تحت شکنجه‌های فراوان قرار گرفته و هر بار که او را برای بازجویی می‌برند، بخش‌هایی از شخصیت ناپیدای راوی برای مخاطب رو می‌شود.
 
رمان آنقدر خوب از آب و گل یزدی درآمده که اغراق نیست اگر بگوییم بوی کاه‌گل دیوارهای خانه‌های کویری را هم می‌توان از درونش استشمام کرد.
 
«زین‌العابدین‌خان می‌بیند بد شَمله‌ای شد؛ نه آن وقتی که باد بر بیرق مشروطه می‌خورد کسی می‌خواستش، نه حالا که مشیر شده نایب‌الحکومه و نماینده‌ی تام‌الاختیار عین‌الدوله و ممدعلی‌شاه. این می‌شود که پیه پاچال‌داری را به تن می‌مالد. فکر حکم و حکومت از سر در می‌کند، می‌رود توی کاروان‌سرای خِتکی‌ها می‌ایستد، بنا می‌کند به معامله و خریدوفروش. هر چی هم مردم اطرافی یا هم‌چراغ‌ها پشت سر و گاهی حتی جلوی روی لنترانی بارش می‌کنند، به خود نمی‌گذارد، به زن‌هایش هم می‌گوید:"هر روزی یک روزی است دیگر، چرخ ما هم برگشته، اصلا این پسر زال، تف و لعنتی بود که خدا ثمره‌ی بی‌غیرتی‌ام انداخت توی صورتم."»

کتاب خوان مهرماه - معرفی کتاب "تشنه لبان"

نتیجه تصویری برای معرفی کتاب تشنه لبان

 این مقتل در 320 صفحه توسط حمید گروگان نویسنده سرشناس کتاب‌های کودک و نوجوان و با زبانی روان و یک دست نگاشته شده است.

  نویسنده در این کتاب با رجوع به معتبرترین منابع تاریخ عاشورا، حوادث این روز بزرگ را با دقت و جز به جز روایت

 کرده، آن‌چنان که خواننده خود را در گرماگرم نبرد اصحاب سالار شهیدان با سپاه کفر می‌یابد و از مشاهده

 دلاوری‌های شهیدان کربلا به وجد آمده و بر مصیبت وارد شده به خاندان گرامی پیامبر اشک می‌ریزد.

  تصویرگری و صفحه‌آرایی چشمگیر این کتاب منحصر به فرد به گونه‌ای است که نمونه‌ای زیبا و به یاد ماندنی از هنرگرافیک و تصویر سازی ایران به نمایش گذاشته شده است.

  تصویرگری کتاب تشنه لبان را هاجر سلیمی‌نمین و طراحی گرافیک آن را کوروش پارسانژاد بر عهده داشته‌اند.