کتابخانه ی عمومی آیت اله فیاضی روستای نیر

ورود شما را به این وبلاگ گرامی می داریم.

کتابخانه ی عمومی آیت اله فیاضی روستای نیر

ورود شما را به این وبلاگ گرامی می داریم.

معرفی چند کتاب درباره انقلاب اسلامی

انقلاب اسلامی ایران و جنبشهای معاصر اسلامی: حمزه امرایی
درانقلاب اسلامی ایران به علت جنبه فراملیتی و فرامرزی اندیشه اسلامی این سوال مطرح شد که مسئولان کشور تا کجا باید به ایران تا کجا به امت واحده اسلامی احساس وظیفه کنند وبه آن عمل نمایند؟
به طور کلی در تبیین اسلام گرایی و پدیده ی جنبش های اسلامی تلاش هایی صورت گرفته است که بیشتر به دنبال ریشه یابی عوامل ظهور و گسترش موج گرایش های سیاسی مذهبی در جهان اسلام بوده اند مثلا "خورشید احمد" ریشه های رستاخیز اسلامی معاصر را در میراث استعمار و یا به عبارتی در آثاری که قدرت های استعماری درجوامع مسلمان به جا گذاشتند جستجو می‌کند هم چنان که "هرایر دکمجیان" رستاخیز اسلامی را پدیده ی نوینی نمی داند بلکه آن را جلوه ی معاصر جریانی تاریخی می داند که در طول دوران پس از ظهور اسلام در بخش های گوناگون جهان اسلام نمود پیداکرده است.
در انقلاب اسلامی ایران به علت جنبه فراملیتی و فرامرزی اندیشه اسلامی این سوال مطرح شد که مسئولان کشور تا کجا باید به ایران تا کجا به امت واحده اسلامی احساس وظیفه کنند وبه آن عمل نمایند؟ در پاسخ به این مسأله سه رهیافت: "عملگرایی در قالب اسلام" " حکومت عملی اسلام" " ام القری" به بیان دیدگاه های خود پرداختند که در پایان بخش اول کتاب هر یک از این سه رهیافت تشریح می‌گردد.
در بخش دوم: اصول و بنیان های نظری وعملی جنبش های اسلامی بررسی می‌شود و هم چنین زمینه های تاریخی و ماهیت اصول گرایی اسلامی بررسی می‌گردد.
در روند مطالعه جنبش های اسلامی بدون تردید بررسی جریان اصول گرایی که روحی تازه در بدنه این جنبش ها دمیده است از ضروریات است. پدیده اصول گرایی حرکتی است مبتنی بر بازگشت به خویشتن دینی خود و تاکید بر هویت فراموش شده اسلامی؛ لذا در بخش سوم: چارچوب اندیشه ای و خصوصیت کلی اصول گرایی اسلامی به صورت جزیی و کاربردی بررسی شده است.
در بخش چهارم: جنبش های اصول گرا وریشه های فکری و تاریخی آنها را تبیین می‌کند. مثلا حرکت و نهضت سیدجمال را یکی از نخستین جریان های عمیقا تاثیرگذار بر تکامل عملی دیگر جریان ها و جنبش های اسلامی می داند که از نهضت او الهام گرفتند. نویسنده دراین قسمت جنبشهای وهابیت در عربستان، اخوان المسلمین مصر، سنوسی در لیبی، دهلوی در هند، خلافت درهند، شیعیان عراق و انقلاب اسلامی ایران را جریان شناسی می‌کند. ایشان در باره وهابیت می‌گوید: به طور کلی تاثیرات وهابیت منفی و زیانبار بود زیرا این جریان عامل مهمی در انحراف نهضت از مسیر اصلاح طلبی اصولگرایانه بود و آنها را از جهت گیری های اساسی اصلاحی و انقلابی و ضد استکباری و ضد استعماری و جهاد و اجتهاد بازداشت.
خواننده مشتاق و با ظرافت، برای اطلاع از تاثیرات عقیدتی و سیاسی انقلاب ایران بر جنبش های اسلامی و هم چنین آگاهی از تاثیرات عملی انقلاب بر آن جنبش ها به خصوص بررسی موردی اصول گرایی درکشورهای مختلف، باید به ترتیب فصل ۵ و فصل ۶ کتاب را مطالعه نماید.

انقلاب اسلامی و بازتاب آن: عبدالوهاب فراتی
این کتاب به سان یک قطعه هلو می باشد که پس از اتمام آن خواننده حسرت می خورد از اتمامش و افسوس می خورد از مختصر بودن کتاب، آری این کتاب یک گام مقدماتی برای ورود به بحث است که توسط آقای فراتی متخصص بحث انقلاب اسلامی در ۹۰ صفحه نگارش یافته است و دارای دو بخش است که در بخش اول به بحث از "انقلاب اسلامی و تئوری های علوم اجتماعی" می پردازد و برای خواننده بسیار جالب است که بداند اندیشمندان بیگانه با انقلاب اسلامی چگونه انقلاب را تحلیل می‌کنند؟ و نقاط ضعف و قوت تحلیل آنها چیست؟ و کدام یک از نگاه ها مطابق با نگاه رهبران انقلاب است و کدام مخالف است؟ علاوه بر اینکه حیرت نظریه پردازان غربی از این انقلاب بسیار دیدنی است، حیرتی که ناشی از تعجب است و این تعجب ناشی از یک سردرگمی و سر درگمی ناشی از این است که انقلاب اسلامی ایران با ریشه ها، علل و عواملی اتفاق افتاد و پیروز شد که بر خلاف نظریه های غربی بود و آنها باور نمی کردند که اندیشه و مبانی انقلاب اسلامی بتواند نظریه های آنها را باطل کند.
در بخش دوم که بحث از "انقلاب اسلامی و جنبش های اسلامی" است در دو فصل به "تاثیرات انقلاب اسلامی بر جنبش های عربی در خاورمیانه" و "تاثیرات آن بر جنبش های غیر عربی" می پردازد.
نویسنده در صفحه آخر کتاب که تاثیر انقلاب را بر ترکیه بررسی می‌کند می نویسد: "ترکیه که تا یک قرن گذشته بزرگترین حکومت اسلامی (عثمانی) را در مقابل غرب رهبری می کرد و داعیه ی رهبری جهان اسلام را داشت اکنون رژیم لائیک بر آن حاکم است ولی بعد از انقلاب اسلامی جانی تازه در کالبد مسلمانان و متفکران آن دمیده شد و تشکلهای اسلامی فعالیت را آغاز کردند، به خصوص پس از الحاق ترکیه به اروپا که باعث خواری و ذلت مردم شد رهبر حزب رفاه اسلامی اعلام کرد: ذهنیت غربی محکوم به مرگ است و احزاب طرفدار غرب در انتخابات شکست خواهند خورد، ما باید اتحادیه اسلامی تشکیل دهیم تا اقتدار مسلمانان راتضمین کنیم.

انقلاب اسلامی و ریشه های آن: آیت الله مصباح یزدی
این کتاب به موضوعات و مسائلی پرداخته است و به زوایایی از انقلاب نگریسته که بسیار بدیع و نو است، زوایایی که لازم است مردم، مسئولین و نیروهای انقلابی حاضر در صحنه ی انقلاب به آن توجه جدی داشته باشند.
استمرار انقلاب سه معنا دارد: معنای سوم آن غیرقابل قبول ومردود است. طبق این معنا، رهبران و زمامداران هر انقلابی پس از آن که نظام سابق را سرنگون کردند و خود بر اریکه قدرت تکیه زدند همه ی هم و غم آنها حفظ وضع موجود می‌شود و روحیه انقلابی تبدیل می‌شود به روحیه محافظه کاری؛ لذا کم کم و آهسته آهسته اهداف و مقاصد انقلاب فراموش می‌شود. انقلابیون دیروز وحاکمان امروز کسانی را که هنوز شور انقلابی در دل وجان دارند متهم می‌کنند به: تندروی،خیال پردازی،آرمانگرایی غیرواقع بینانه و عدم توجه به مسائل و مشکلات موجود ومحدودیت هایی که نهاد حکومت و سیاست در میدان تغییر اجتماعی دارد. به عبارت خلاصه ومفید معنای سوم همان شعار معروفی است که می‌گوید: "انقلاب، فرزندان خود را می خورد".
این کتاب به موضوعات و مسائلی پرداخته است و به زوایایی از انقلاب نگریسته که بسیار بدیع و نو است، زوایایی که لازم است مردم، مسئولین و نیروهای انقلابی حاضر در صحنه ی انقلاب به آن توجه جدی داشته باشند؛ علاوه بر اینکه کتاب به صورت یک متن درسی با قلم روان، به دور از اصطلاحات دشوار و همراه با سوال و پرسش و معرفی منابع بیشتر برای مطالعه در آخر هر درس تنظیم شده است. کتاب دو بخش دارد: بخش اول در ۹ درس به تحلیل نظری انقلاب پرداخته است ولی پرداختی که بسیاربسیار متفاوت با دیگر کتابهای موجود در این زمینه است که به تحلیل نظری انقلاب پرداخته اند. بخش دوم در ۵ درس به نقاط عطف تاریخ ایران از مشروطه تا پیروزی انقلاب توجه جدی نموده است.
نقطه حساس و بسیار مهم این کتاب ۹ درس بخش اول است به خصوص درس سوم که عوامل پیدایش انقلاب را از منظر دینی بحث کرده و درس چهارم که ماهیت و ویژگی های انقلاب اسلامی را بیان نموده است. ایشان در درس پنجم و ششم با عنوان "ارکان انقلاب" به ترتیب "رهبری" و "مکتب ومردم" وارد بحث از ویژگی های رهبری شده است و ۲۶ ویژگی ممتازی که یک رهبر باید داشته باشد را مطرح نموده اند و سپس نقش مردم در پیروزی انقلاب و نقش آموزه های دینی در ایجاد وحدت و انسجام اجتماعی تبیین گشته است. درس هفتم به دست آوردهای انقلاب و درس هشتم به آسیب شناسی انقلاب و نهادهای انقلابی توجه کامل دارد. نویسنده در پایان این بخش در درس نهم به راه کارهای حفظ و تداوم انقلاب پرداخته و معانی سه گانه ی استمرار انقلاب را تبیین و معنای سوم آن که می‌گوید: انقلاب،فرزندان خود را می خورد نقد و نفی نموده اند.

انقلاب اسلامی، بازگشت به عهد قدسی: اصغر طاهرزاده
با ظهور انقلاب، خدایی که در کتاب و درس و مدرسه می خواندیم رفت و خدای خمینی که متذکر ظهور خدای مهدی علیه اسلام است به میدان آمد. هر چند هنوز بسیاری از طرفداران انقلاب اسلامی با خدای مهدی آشنا نشده اند و با هر اقدامی- هر چند دلسوزانه - حجابی بر ظهور آن حضرت اضافه می‌کنند خدای خمینی کسانی را که می خواهند نظام اسلامی را در ذیل روح غربی به عقب برانند از جلوی راه خود بر می دارد؛.بعضی از دولتمردان معنی جایگاه انقلاب اسلامی را نفهمیده اند و لذا فکر می‌کنند می‌شود ایران را تبدیل به ژاپن اسلامی کرد که در ذیل روح غربی به آداب دینی خود مشغول باشد باید انقلاب را به جلو راند و هرچه بیشتر نظام اسلامی را از غرب زدگی پنهان آزاد نمود.
این کتاب علاوه بر برخوردار بودن از قلمی اخلاقی، عرفانی و جذابیت خاص خود رویکرد خاصی به انقلاب اسلامی دارد و آن را انقلابی می داند که از غدیر شروع می‌شود و به ظهور امام زمان ختم می‌شود. آری، نویسنده برای انقلاب ابعاد تمدنی قائل است و لذا در فصل اول و دوم کتاب به طور مفصل به بحث " جایگاه انقلاب اسلامی در آینده تاریخ" می پردازد، مثلا در فصل اول مباحث: "انقلاب اسلامی و ظهور غدیر،انقلاب اسلامی ونجات از بی آیندگی، نجات از فردگرایی، تبدیل ایران هراسی به ایران گرایی، خدای انقلاب اسلامی" را مطرح می‌کند. و دربخش دوم کتاب مباحث: "جایگاه تاریخی مردم سالاری دینی،ایرانی آباد در ذیل فرهنگ غرب یا فرهنگ انتظار، آینده داری انقلاب اسلامی" را مطرح می‌کند.
فصل سوم کتاب با عنوان: "انقلاب اسلامی عامل بازسازی جهان اسلام به کمک غدیر" است که به مباحث: "رجوع به غدیر و آینده جهان اسلام، انقلاب اسلامی ابرقدرت فرهنگی، انقلاب اسلامی همدردی با حضرت فاطمه سلام الله علیها" می پردازد. و در فصل آخر با عنوان: "انقلاب اسلامی طلوع شهر خدا" به مباحث مهمی مثل: "رمز بقای جوامع و ملل، عالم دینی و انقلاب اسلامی، راز ناکامی فرهنگ غربی، انقلاب اسلامی و مستضعفان فکری" وارد می‌شود و آخرین مطلب کتاب بحث از "شایستگی حفظ اسلام" است.
لازم به ذکر است که این کتاب مجموع چند سخنرانی نویسنده بوده است که به نگارش درآمده است و قبل از خواندن کتاب لازم است به مقدمه ناشر و مقدمه مفصل و مهم نویسنده توجه شود، در غیر این صورت احتمال دارد استفاده از کتاب دچار خلل و آسیب فکری گردد.

بازتاب جهانی انقلاب اسلامی: دکتر منوچهر محمدی
کتاب با این سوال شروع می‌شود که اندیشمندان و مسلمانان و غیرمسلمانان جهان می پرسند: ویژگی این انقلاب چه بود که با وقایع هم سطح و هم جنس خود فرقی اساسی دارد؟ تفاوتی بسی عجیب!
میشل فوکو نظریه پرداز فرانسوی می نویسد: چنین انقلابی به مثابه انقلابی بدون تشکیلات، غیرحزبی و در نوع خود بی نظیر است. سوال این است که چه مولفه هایی در مکتب انقلاب و تاکتیک های به کاربرده شده درآن وجود داشت که ملتی با دست خالی را بر رژیم تا بُن دندان مسلح پهلوی پیروز کرد؟. بر همین اساس واژه های کلیدی "الگوبرداری از قیام کربلا، شهادت، انتظار، مشروعیت رهبران انقلاب به‌عنوان نائب امام زمان، اجتهاد و تقلید، اسلام و تشیع، اصل ولایت فقیه"، کلیدواژه های درخشنده ای شد که که افکار مسلمانان و به‌ویژه اندیشمندان جهان اسلام و غرب را به خود جلب کرد.
این کتاب سه گفتار دارد که گفتار اولش کلیات است و گفتار آخرش جمع بندی. اما گفتار دوم آن شامل ۸ فصل است که ورود در آن یعنی گردشگری اسلامی، یعنی سیر و سیاحتی به کشورهای رنگ و بو گرفته از گلستان ایران انقلابی، یعنی آشنایی با انقلاب ها و جنبش ها، نهضت ها واحزابی که یکی در حوزه خلیج فارس است و دیگری در شامات و ادامه دارد تا شمال آفریقا و آسیای مرکزی. و وقتی به فصل ۹ یعنی شبه قاره هند می رسی نمی دانی از شادی گریه کنی یا از ناراحتی! حیرت انسان را فرا می گیرد که استعمار چه بر سر ما آورده است و چه طور با سیستم تفرقه بین شیعه و سنی مانع پرتوافکنی خورشید انقلاب شده است. آری "شبه قاره هند" مکانی است که انسان از نسیان خارج می‌شود و حقیقت وحدت را درک می‌کند و به یقین می رسد که نابودی استکبارجهانی یک راه دارد و آن راه، جهاد برای تحقق "وحدت" بین مسلمین است که تقویت کننده ی صدور انقلاب است.
در جمع بندی کتاب، بازتاب های انقلاب اسلامی را در میان جوامع اهل سنت بیان می‌کند: بیداری و احیاگری اسلامی، تقویت روحیه ضداستکباری و ضدسلطه بیگانه، ایجاد احساس غرور، تبدیل شدن مساجد به‌عنوان کانون فعالیت های سیاسی،حساس شدن مردم نسبت به رفتار دینی و مقدسات دینی، مطالبات سیاسی مثل تقاضا برای اسلامی تر شدن قوانین و نظام ها، مشارکت بین المللی مثل تظاهرات ها و اجتماعات برای دفاع از اسلام و خنثی کردن اسلام هراسی.
در صفحه آخر این کتاب که جامع ترین کتاب در عرصه بازتاب های انقلاب است نوشته است امام فرمود: انقلاب ما انفجار نور بود، یعنی منازعه میان نور و تاریکی، آگاهی و جهل، حق و باطل به مرحله نوینی می رسد که در آن نور غالب می‌شود و تمدن آینده و سبک زندگی آینده بر مدار اسلام و حیات طیبه حرکت می‌کند.

بازخوانی تاثیرات انقلاب اسلامی ایران بر بیداری سلامی: سید مهدی طاهری
پژوهش های فراوانی در ارتباط با انقلاب انجام شده که در چهار زمینه: چیستی انقلاب، چرایی این رخداد، چگونگی وقوع و آثار انقلاب خلاصه نمود. این کتاب در زمینه آثار انقلاب نوشته شده!
این کتاب در سال ۸۸ یعنی یکسال قبل از اینکه جرقه بیداری سلامی در تونس خورده شود؛ بچاپ رسیده است. مجموعه مقالاتی است از صاحب نظران چون:(دکتر منوچهر محمدی,دکتر محمد باقر خرمشاد, دکتر ملکوتیان, رسول جعفریان, دکتر دهشیری و...) در چهار بخش, بازتاب انقلاب در عرصه منطقه ایی و بین المللی, تاثیر انقلاب در عرصه فهنگی, ارتباط انقلاب و جنبش های اسلامی معاصر و آسیب ها راهکار ها.
نقطه قوت کتاب در نگاه به این موضوع از منظر های متفاوت است و همچنین بخش آسیب ها و راهکارها با توجه به اینکه کتاب قبل از بیداری اسلامی چاپ شده به محک نظریات ما در همخوانی با آنچه اتفاق افتاده کمک میکند.
کتاب را انتشارات جامعه المصطفی العالمیه چاپ کرده است.


تاثیر انقلاب اسلامی ایران بر کشورهای اسلامی: دکتر محمدباقر حشمت زاده
ارزش کتاب به این است که اگر اثبات شود انقلاب اسلامی در ایران، آثار و نتایج مثبتی داشته و دخلش به خرجش ارزیده است سرعت و شدت تاثیرگذاری انقلاب در سایر بلاد اسلامی افزون می‌شود.
سوال: دشمن، بازتاب های انقلاب اسلامی را چگونه مدیریت می‌کند؟
جواب: مخالفان اثربخشی انقلاب اسلامی، از راه هایی مانند تحریم اقتصادی،تشدید اختلافات داخلی، ایجاد بحران و آشوب های قومی، ایجادترور،خشونت و جنگ تحمیلی تلاش می‌کنند تا هزینه انقلاب را به شدت بالا برده و از نتایج آن بکاهند. این کارها هم می تواند اثرگذاری بیرونی انقلاب را کاهش دهد وتمایل و اشتیاق مسلمانان را برای اثرپذیری و الگوبرداری بکاهد وهم نسل های بعدی انقلاب را برای ادامه دادن راه پدران خود منصرف یا سست کند و در مجموع "انقلاب بر اساس اسلام" را پدیده ای پرهزینه،کم بازده،غیرعقلانی وغیر اقتصادی جلوه می دهد.
این کتاب از جهت طرح موضوع، مقدمه و جمع بندی به قدری غنی است که اگر به صورت مستقل چاپ گردد منبعی مفید و پرمحتوا برای مطالعه می باشد. اما ۷ فصل کتاب به این ترتیب است که از کشورهای عربی آسیا مثل عربستان، بحرین و سوریه شروع می‌شود و بعد از رسیدن به کشورهای عربی آفریقا مثل تونس، سودان و مصر وارد کشورهای آسیای مرکزی می‌گردد. سپس بعد از گردشی در ترکیه و بررسی فرصت ها و تهدیدهای ترکیه برای ایران، وارد شبه قاره و کشورهای جنوب شرقی آسیا مثل مالزی و اندونزی می‌شود. نویسنده محترم در بخش مالزی و اندونزی به این بحث می پردازد که چرا مدل انقلابی ایران در این دو کشور قابل پذیرش نبود و چه چیزهایی باعث کاهش درخشندگی ایران به‌عنوان یک مدل شد؟ بعد از آن که نور امام و انقلاب به قدری درخشش نمود که عده ای فکر می کردند امام خمینی سومین شخص مشهور پس از رئیس جمهور کنونی وقبلی در اندونزی می باشد.

رنسانسی دیگر: عماد افروغ
به تصریح نویسنده در مقدمه، ویژگی های مثبت کتاب: روان بودن، اسیر مصلحت اندیشی های حقیقت سوز نبودن، ورود به موضوعات و چالش های اجتماعی، اسیر قافیه و دستور زبان نبودن و تناسب بیشتر داشتن با زبان وفهم عامیانه است.بعد از این که کتاب" چالش های کنونی ایران" از نویسنده بسیار مورد اقبال واستقبال قرار گرفت ایشان کتاب "رنسانی دیگر" را تقدیم خوانندگان نمود.
این کتاب پرهیجان و پر اندیشه سه بخش دارد که در دو بخش اول به مباحث حزب و توسعه سیاسی،طبقه بندی روشنفکران در ایران،وضعیت تفکر، چالش ها ومناقشات فرهنگی در ایران مثل جهانی شدن و شرایط فرهنگی و اقتصادی می پردازد. ولی در بخش سوم به صورت جدی به بحث انقلاب اسلامی وچالش های فرهنگی آن وارد می‌شود، مباحث این فصل عبارتند از: اهداف انقلاب و دستاوردها و چالش های آن، بحث دخالت دولت در امور دینی، مدیریت فرهنگی و بحث جوان وهویت، و آخرین مبحث را به آسیب شناسی دانشگاه اختصاص می دهد.
این فصل با عنوان" رنسانسی دیگر"،تقریبا ۱۱۰ صفحه و بسیار بسیار متنوع، عمیق،جذاب و روان است. مشتاقان فصل سوم برای ادامه مطالعات این فصل می توانند به فصل دوم کتاب" گفتارهای انتقادی" از همین نویسنده با عنوان انقلاب صدرایی و هم چنین به مباحث"آسیب شناسی انقلاب اسلامی و انقلاب اسلامی رنسانسی دیگر" در کتاب دیگر نویسنده به نام" انقلاب اسلامی و مبانی بازتولید آن" مراجعه کنند.

رهیافت های نظری بر انقلاب اسلامی: عبدالوهاب فراتی
انقلاب هایی که هر از چندی در گوشه و کنار جهان رخ می دهند و در رویارویی هایی که با آن می‌شود مقاومت می‌کند از منظر اندیشمندان، واقعیتی در خور توجه و تامل هستند و درباره چیستی، چرایی و چگونگی آن ها پرسش های اساسی وجد دارد.
اسکاچ پل در مقاله اش(دولت تحصیل دار و اسلام شیعه در انقلاب ایران) می نویسد: درک وی از نقش ممکن نظامهای عقیدتی و مفاهیم فرهنگی در شکل دادن به کنش های سیاسی تعمیق یافته و این امر بدلیل نقش رهبری و ایدوئولوژی در انقلاب ایران بود.
این کتاب مجموعه مقالاتی است در باب مباحث نظری انقلاب اسلامی که از سوی اندیشمندان غربی و میزان اثرگزاری آن بر نظریه های علوم اجتماعی است به کوشش آقای عبد الوهاب فراتی تهیه شده است. کاربرد نطریه بسیج منابع در مورد انقلاب ایران، تحلیل تطبیقی میان قیام امام حسین(ع) و امام خمینی (ره)، کاربرد نطریه دیوانسالاری های کشاورزی در ایران،حکومت تحصیل دار و. .. قسمت هایی از این کتاب غنی می باشد.
این کتاب توسط نشر معارف چاپ شده است.

عصر امام خمینی: میر احمدرضا حاجتی
این کتاب جامع ترین کتابی است که عصر امام خمینی را توصیف و تحلیل نموده است و از سال ۸۱ تاکنون بیست بار چاپ شده است.
اوژون یونسکو، هنرمند و نمایش نامه نویس شهیر فرانسوی در آخرین مصاحبه مطبوعاتی خود قبل ازمرگ در پاسخ به این سوال که: چه پیامی برای مردم دنیا دارید؟ می‌گوید: " هیچ! سال ها عمر کرده ام و نوشته ام ولی هنوز نفهمیده ام چرا به دنیا آمده ام و این همه تلاش ها برای چه بوده است. اکنون در آستانه خداحافظی با دنیا هستم بدون آن که دلم بخواهد پیام و وصیت نامه ای از خود بر جای بگذارم". عصر امام خمینی عصر پوچی معنوی بود و انقلاب اسلامی انقلابی معنوی که معنا را در ماده هم می دید. آری در قرآن آمده است: غیب السموات والارض یعنی زمین هم مثل آسمان،غیب دارد و لذا سیاستش هم عین دیانتش می باشد و خدایش در متن دنیایش حاضر و حاکم است.
امام خامنه‌ای در باره کتاب و کتابخوانی فرموده بودند: کتاب باید هلو باشد. به درستی کتاب "عصر امام خمینی" علاوه بر آن که هلو است، جمال آهویی و نغمه ی یاهویی هم دارد. این کتاب جامع ترین کتابی است که عصر امام خمینی را توصیف و تحلیل نموده است و از سال ۸۱ تاکنون بیست بار چاپ شده است. خمینی ۴ نقطه و این کتاب ۴ بخش دارد اما مثل امام خمینی سرشار از لطافت و ظرافت و فقاهت است. بخش اول: درباره شخصیت و عصر امام خمینی است، در بخش دوم: به توصیف رویکرد دینی و معنوی انسان معاصر در عصر امام خمینی می پردازد و در بخش سوم: آن رویکرد دینی ومعنوی را تعلیل و تحلیل می‌کند، اما عنوان بخش چهارم کتاب: عصر امام خمینی و نهضت عظیم اسلام گرایی است که عناوین آن به این ترتیب است: امام خمینی خیزش جهانی اسلام، نهضت جهانی اسلام و وحشت استکبار، رونداسلام خواهی در جوامع غربی،عوامل اساسی اسلام گرایی به‌ویژه درغرب،اعتراف صاحب نظران غربی به توانمندی و جامعیت اسلام، عصر امام خمینی از نگاه امام خمینی عصری که امام خمینی چنین می بیند: "گویا جهان مهیا می‌شود برای طلوع آفتاب ولایت از افق مکه معظمه و کعبه آمال محرومان".
لازم به ذکر است که خلاصه ی این کتاب توسط انتشارات بوستان کتاب وارد بازار شده است و کار مطالعه را راحت تر کرده است.

نهضت های اسلامی و انقلاب اسلامی ایران
نویسنده: کلیم صدیقی / مترجم: سیدهادی خسروشاهی
من معتقدم که انقلاب اسلامی در ایران، اولین شکست کفر به دست اسلام از آغاز جهانی شدن کفر به شکل تمدن غربی است. هرگونه مسامحه و کوتاهی در شناسایی دقیق شرایط حاضر، فقط درد و رنج امت اسلام را زیادتر و طولانی تر می‌کند و آن روزی را به تاخیر می اندازد که اسلام بتواند به تنهایی سرنوشت بشریت را کنترل و هدایت کند. کفر جدید در مظاهر زیبای علم، فلسفه، تکنولوژی، دموکراسی و پیشرفت تجلی می‌کند واین نوع کفر یک اعتماد ظاهری به "خدا" را نیز حفظ کرده است!!.من متعقدم که انقلاب اسلامی در ایران، اولین شکست کفر به دست اسلام از آغاز جهانی شدن کفر به شکل تمدن غربی است.
این کتاب جلد دوم مجموعه بحث هایی است که استاد خسروشاهی تحت عنوان "مسائل نهضت های اسلامی" نشر می دهد و جلد اول در مورد دیدگاه های دکترکلیم صدیقی در رابطه با مسائل و مشکلات نهضت های اسلامی معاصر است. و جلد دوم آن همین کتاب است که توسط اقای خسروشاهی ترجمه و با مقدمه ی مختصر و مفیدی ایشان چاپ شده است. این کتاب دویست صفحه ای چون جلد دوم حساب می‌شود فهرست مطالب آن از شماره۷ شروع و با شماره ۱۵ ختم می‌شود و عناوین این فصول به ترتیب این چنین است: تاریخ اسلام در مرحله ای جدید، انقلاب اسلامی ایران: اهداف و دستاوردها، گزارش کمیته های سمینار انقلاب اسلامی ایران:دستاوردها ومشکلات، تصویرکلی وچارچوب تبلیغات درحکومت اسلامی، اینده حرمین وتجدید قدرت سیاسی اسلام،پیدایش حکومت اسلامی وتقریب بین مسلمانان،نهضت اسلامی و نظم نوین جهانی،امت اسلامی و پی آمدهای مساله سلمان رشدی، وحدت و نهضت جهانی اسلام.
نویسنده می‌گوید: نمونه رهبری امام خمینی در ایران بهترین الگویی است که دیگران نیز باید از آن پیروی کنند. اولین نقطه ای که نبرد درآن جا به پیروزی رسیده است و به تشکیل دولت اسلامی منجر شده است ایران کنونی است که باید رهبری این مبارزه جهانی برای تشکیل امت واحده را به دست بگیرد. ایشان معتقد است تمام اختلافات و تفرقه ها و مصائب دنیای اسلام از ملی گرایی و ناسیونالیسم سرچشمه می گیرد و علاوه بر این دولت های سر کار آمده اند که بر پایه ترکیبی از استبداد داخلی و پشتیبانی خارجی به بقای خود ادامه می دهند در حالی که این دولت ها هیچ ریشه ای در تاریخ اسلام و تاریخ مردم خود ندارند و باید نابود شوند.
ایشان در ص۱۳۸ می نویسد: امام خمینی به دلائلی که حدس آن چندان هم دشوار نیست شاید در قالب کلام چنین نفرموده اند امام واقعیت امر این است که ایشان اکنون خلیفه الرسول یا چانشین پیغمبر است.
در صفحه صفحه ی این کتاب، مقایسه ای بین اندیشه سیاسی اجتماعی اهل سنت و اندیشه سیاسی اجتماعی امام صورت می گیرد و با ذوق وسلیقه خاص نویسنده که از عقلانیت انقلابی و مبارزاتی ناشی می‌شود ظرافت های قدرت سیاسی اسلام را بر رخ صفحات ترسیم می‌کند که برای آشنایی خواننده عزیز با اندیشه غیر ایرانی ها نسبت امام و انقلاب بسیار شگفت انگیز و جذاب است. به خصوص فصل ۱۱ و ۱۲ کتاب بسیار شور انگیز و معرفت بخش است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.